Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


GALERIE FOTO Blocaj la metrou. Trenurile nu circula în urma unui protest spontan al sindicaliștilor/ Ministrul Transporturilor: O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 26 martie 2021 Etichete: , , ,

Protest spontan al sindicaliștilor Metrorex ca urmare cererii adresate sindicatului de către conducerea companiei pentru eliberarea spaţiilor comerciale din incinta staţiilor de metrou. Trenurile nu circulă vineri dimineața. STB anunţă că suplimentează liniile de transport. Ministrul Cătălin Drulă susţine că sindicatul vrea „neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare”.

„Când directorul general al Metrorex și domnul Ministru refuza sa asculte problemele metroului nu avem decât sa luptăm noi pentru siguranță circulatiei și securitatea călătorului”, este mesajul sindicaliştilor care însoţeşte imaginile cu protestul.

Cătălin Drulă: Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii

„O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș

Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri.

Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii.

Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie.

Oamenii onești care lucrează la metrou au venit în această dimineață să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea.

Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților.

Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spațiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex și firma sindicatului USLM în 2018.

O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare.

Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, este mesajul ministrului Transporturilor.

Sursa foto: Inquam Photo/ Octav Ganea

STB suplimentează liniile

„Având în vedere protestul spontan al angajaților Metrorex din această dimineață, Societatea de Transport București a luat toate măsurile necesare pentru a suplimenta capacitatea de transport.

Astfel, STB SA face toate eforturile pentru a prelua fluxurile de călători din zona stațiilor de metrou și scoate în traseu toate vehiculele disponibile prin chemarea personalului din liber.

De asemenea, se vor menține în traseu vehiculele care erau programate să se retragă, pentru a mări capacitatea de transport în perioada dintre orele de vârf.

Suplimentar, STB SA va crește capacitatea de transport pe inelul central, prin întoarcerea alternativă a tramvaielor din linia 1 la Banu Manta.

Totodată, se vor reintroduce operativ liniile de autobuz 135, 143, 243, 330, 182, 232, R409 și R439 pe calea de rulare a liniile de tramvai pentru a mări viteza de circulație și implicit, capacitatea de transport.

STB SA va monitoriza pe parcursul acestei zile liniile care converg în zona stațiilor de metrou în zonele Pipera, Militari, Berceni, și va suplimenta operativ cu vehicule din alte linii slab solicitate pentru a asigura transportul călătorilor.

Consideram că este de datoria angajaților STB să vină în sprijinul cetățenilor care utilizau în mod obișnuit metroul și să asigure o alternativă de transport pe toată durata grevei”, transmite STB.

Citeşte şi Ion Rădoi acuză conducerea Metrorex că vrea să concedieze o parte dintre angajați: Scopul este de a prădui metroul

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW