Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Aproape 2.000 de șoferi, descoperiți conducând sub influența drogurilor în acest an

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 august 2023 Etichete: ,

În perioada 1 ianuarie – 20 august, la nivel național, polițiștii au constatat 1.938 de infracțiuni de conducere sub influența drogurilor, în creștere cu 3% față de perioada similară a anului trecut, în vreme ce pe întreg parcursul anului 2022, oamenii legii au constatat 2.866 de astfel de fapte.

„Consumul alcoolului și drogurilor la volan afectează grav capacitatea de a aproxima distanțele și pericolele și astfel scade capacitatea de a conduce un vehicul. Acțiunile polițiștilor pentru prevenirea accidentelor cauzate de consumul de alcool sau droguri la volan sunt permanente”, atrage atenția Poliția Română.

De asemenea, arată IGPR, de la începutul anului, la nivel național, au fost constatate 5.375 de infracțiuni de conducere sub influența alcoolului, fiind constatate 5.948 de astfel de fapte, în aceeași perioadă din 2022.

Pe întreg parcursul anului 2022, polițiștii au constatat 9.105 infracțiuni de conducere sub influența alcoolului.

„În această perioadă, polițiștii aflați în trafic au informat cetățenii cu privire la noile prevederi legislative, precum și cu privire la pericolele la care se expun cei care conduc sub influența alcoolului sau drogurilor. Astfel, șoferul care se află sub influența alcoolului sau drogurilor și produce un accident de circulație, din care rezultă cel puțin o persoană decedată, nu va mai putea fi condamnat cu suspendare, el urmând a face închisoare cu executare”, a transmis IGPR.

CITEȘTE ȘI: Drogurile și șofatul – o combinație fatală. Câte accidente grave s-au produs în ultimii ani din cauza consumului de droguri  

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii