Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Birchall, răspuns la criticile primite în urma declarațiilor din ședința CSM: Nu există un „to do list”

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 18 septembrie 2019 Etichete: , , ,

După declarația de ieri, de la CSM, în care Ana Birchall a spus că Secția Specială nu poate funcționa „în forma actuală”, mai mulți social-democrați i-au cerut astăzi demisia, acuzând-o că ar fi primit un „to do list” din partea Statelor Unite care cuprinde instrucțiuni pentru restructurarea sistemului de Justiție din România. Ministrul Justiției neagă acuzațiile aduse.

„În ceea ce privește „to do list-ul” de care se vorbește, pe mine m-a deranjat ieri maniera necolegială și felul în care eu am fost pusă în această situație în plen când o solicitare întocmită de pe 13 septembrie nu a fost introdusă pe ordinea normală a ședinței. Tocmai de aceaa, procedural, instituțional și legal, în momentul în care ai o solictare trebuie să fie adresată în scris, pentru a putea răspunde instituțional.

În rest, orice speculație, că astăzi am văzut o grămadă, garantez că la nivelul MJ nu există niciun to do list fie cu SUA fie cu altă instituție.

Dacă vă referiți la parteneriatul cu Statele Unite, consider că este unul dintre cele mai importante parteneriate pe care România le are.

Este un dialog absolut normal între MJ și departamentul de Justiție din SUA în vederea pregătirii unei vizite la care eu am fost invitată”, a declarat Ana Birchall.

Una dintre consecințele deciziei CCR de miercuri este că Ana Birchall va fi revocată din funcție de președintele Klaus Iohannis. Referitor la criticile pe care ministrul Justiției le-a atras în urma discuțiilor de marți, din CSM, aceasta susține că nu există niciun „to do list” la nivelul Ministerului Justiției.

Se așteaptă ca în ședința CEx de astăzi să se ia o decizie referitoare la postul rămas vacant la ministerul Justiției.

sursa foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *