Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


BEM a respins decizia de renumărare a voturilor la Sectorul 5 / Cristian Popescu Piedone va fi noul primar al sectorului

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 4 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Biroul Electoral al Municipiului București a respins decizia de a renumăra voturile în Sectorul 5. Primarul Sectorului 5 va fi Cristian Popescu Piedone, cel care a fost condamnat în dosarul Colectiv la 8 ani de închisoare.

BEM a respins decizia de a renumăra voturile la Sectorul 5, în urma ședinței de duminică, potrivit Agerpres.

Inițial, în 30 septembrie, Biroul Electoral al Sectorului 5 a admis sesizările primite de la PSD Sector 5, PNL Sector 5, Alianța USR-PLUS și Asociația Pro Rom Europa, privind renumărarea buletinelor de vot.

Președintele Biroului Electoral al Sectorului 5, locțiitorul și reprezentantul PPU-SL au depus contestații împotriva acestei decizii.

Ca urmare a analizei contestaţiilor prin prisma motivelor invocate, a actelor depuse şi în lumina dispoziţiilor legale aplicabile, Biroul electoral al Circumscripţiei Municipiului Bucureşti constată că acestea sunt întemeiate”, a menționat BEM în hotărârea deciziei.

BEM „admite contestaţiile şi schimbă în tot hotărârea contestată, în sensul că respinge sesizările formulate ca inadmisibile”, se mai precizează în document.

Cristian Popescu Piedone va fi următorul primar al Sectorului 5, după ce a obținut un rezultat de 28,08%, potrivit ultimelor date parțiale.

CITEȘTE ȘI: Piedone, primar la Sectorul 5 și inculpat la Curte | Noul edil, așteptat la instanță în procesul #Colectiv, în care a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW