Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BEC Dâmbovița a admis contestația PSD / USR-PLUS: Este cel puțin bizar ca un partid politic să susțină că se simte discriminat prin faptul că ne dorim o Românie fără hoție

By Matthew Garvey , in Fara categorie , at 12 noiembrie 2020

Biroul Electoral de Circumscripție Dâmbovița a admis, joi, sesizarea PSD prin care social-democrații cereau interzicerea promovării sloganului utilizat de Alianța USR-PLUS – „O Românie fără hoție”, potrivit unui comunicat transmis de Alianță.

Vlad Voiculescu publica, miercuri seară, o sesizare formulată de PSD Dâmbovița, ce contesta sloganul utilizat de Alianță, pe motiv că ar dezavantaja toți competitorii electorali și că ar instiga la ură și xenofobie.

CITEȘTE ȘI: Vlad Voiculescu: PSD contestă sloganul „O Românie fără hoție” pe motiv că „dezavantajează toți competitorii electorali”

Așteptăm motivarea deciziei pentru a înțelege ce anume este deranjant pentru vechile partide politice din mesajul USR PLUS”, potrivit comunicatului.

Aceștia consideră că mesajul „O Românie fără hoție” expune o valoare, un principiu ce își are ecou atât în Constituție cât și în legislația penală și nu vizează persoane sau un grup de persoane.

Este cel puțin bizar ca un partid politic, în acest caz PSD, să susțină că se simte discriminat prin faptul că ne dorim o Românie fără hoție, așa cum a formulat în plângerea către BEC Dâmbovița. Alianța USR PLUS va contesta această decizie la Biroul Electoral Central”, se mai arată în comunicat.

Sursă foto: Facebook / Alianța USR-PLUS

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *