Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Bărbatul din Argeș, acuzat că și-a ucis familia, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

By news.ro , in Justitie Stirile zilei , at 10 august 2022

Bărbatul suspectat că a ucis cinci membri ai unei familii, în comuna Bascov din judeţul Argeş, a fost arestat preventiv, miercuri, 10 august, fiind acuzat de violenţă în familie în varianta omor calificat, cu premeditare, prin cruzimi.

Anterior, procurorii au anunțat că l-au reținut pentru 24 de ore.

În cursul nopţii de 09/10 august 2022, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, audierii mai multor martori, precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore”, a anunţat, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

CITEȘTE ȘI: Ce spun specialiștii despre masacrul din Argeș. „Bărbatul era o bombă cu ceas”

Bărbatul era fiu, frate, respectiv unchi al victimelor.

Poliţia Judeţeană Argeş a fost sesizată, marţi, despre faptul că un bărbat de 48 de ani, din comuna Bascov, şi-a găsit, când s-a întors acasă, cinci membri ai familiei – soţia, copilul, cei doi socri şi un cumnat -, decedaţi, înjunghiaţi.

Suspectul, un bărbat de 53 de ani, cunoscut cu probleme psihice, a fost găsit în scurt timp.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea, declara, marţi, că deocamdată nu a fost stabilit un mobil al crimei. Suspectul le-a relatat anchetatorilor, destul de cursiv şi coerent, cum s-au produs evenimentele.

Este greu de spus la acest moment dacă a existat un mobil al acestei crime. Persoana bănuită era în evidenţă cu boli psihice, nu putem şti în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi, de a discerne şi de a avea reprezentarea faptelor lui. Sunt lucruri care urmează să fie stabilite de anchetă. Nu avem deocamdată detalii despre un mobil. S-au purtat discuţii cu făptuitorul. A relatat liber despre aceste fapte pentru care îl cercetăm. Se află în custodia organelor de poliţie. O să fie condus la Parchet pentru declaraţii. (…) Era coerent şi a relatat destul de cursiv despre o anumită modalitate de sâvârşire a faptelor”, a precizat Laurenţiu Palaghiea.

El a afirma că este foarte posibil ca aceste crime să fi avut loc marţi dimineaţă, victimele fiind găsite în interiorul a două imobile.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a menţionat că victimele nu au fost înjunghiate, cum s-a afirmat iniţial, ci lovite cu un corp dur, cel mai probabil cu un ciocan.

Toate victimele poartă semnele unor agresiuni destul de intense (…) Informaţiile iniţiale spuneau că este vorba de o înjunghiere. Ceea ce pot eu spune este că e vorba de un alt corp dur, posibil ciocan sau altceva. Informaţiile despre înjunghiere cel mai probabil au fost legate de sesizarea iniţială în care se relata că asupra făptuitorului care a fost depistat după ce fugise din locuinţă, în pădurea din apropiere, asupra lui s-a găsit un cuţit”, a explicat Laurenţiu Palaghiea.

Agresorul avea răni superficiale în momentul în care a fost prins de poliţişti.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW