Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Bărbatul care a băgat Spitalul Gerota în carantină, în continuare internat la Matei Balș / Medicii refuză să vorbească despre starea de sănătate a acestuia / Cei doi medici de la MAI sunt tot la terapie intensivă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 31 martie 2020 Etichete: , , , ,

Fostul comisar Nelu Lupu, cunoscut în spațiul public ca „pacientul 17”, cel care a băgat Spitalul Gerota în carantină din cauza iresponsabilității sale, este în continuare internat la Matei Balș. Doi dintre medicii care au contactat infecția cu Covid-19 de la acesta sunt la secția ATI din cadrul INBI Matei Balș. Contactați de mainnews.ro, reprezentanții Institutului Național de Boli Infecțioase au refuzat să vorbească despre starea de sănătate a fostului adjunct al Poliției Capitalei. 

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost internat, pe 9 martie, la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș. Ofițerul trecut în rezerva MAI a fost inițial internat la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota din Capitală. Acesta a ascuns faptul că a călătorit într-o țară afectată de coronavirus, a revenit în țară, a mers la serviciu, după care s-a internat la Spitalul MAI.

Nelu Lupu se face responsabil de îmbolnăvirea mai multor persoane din București, inclusiv funcționari public, dar și de situația celor doi medici de la Gerota care acum se află la terapie intensivă la Matei Balș.

Citește și Cine este „pacientul nr.17”, cel care a declanșat anchete epidemiologice la trei instituții din București. 

Conform anunțului făcut de noul ministrul al Sănătății, Nelu Tătaru, cele două femei care lucrau ca medici la Secţia de Terapia Intensivă de la Spitalul MAI Gerota, erau săptămâna trecută în stare critică. Femeile se află internate la secția ATI de la INBI Matei Balș. Reprezentanții institutului au refuzat să dea detalii despre starea de sănătate a acestor medici.

Pe numele lui Nelu Lupu a fost deschis un dosar în care este acuzat de zădărnicire a combaterii bolilor. Cauza a fost preluată, pe 12 martie, de Parchetul General, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Potrivit procurorilor, persoana investigată „nu a anunțat autoritățile că a efectuat deplasări în afara țării și cu privire la destinația avută. Întrucât nu a luat măsuri de autoizolare la domiciliu și a intrat în contact cu mai multe persoane, unele dintre acestea au fost la rândul lor infectate cu acest virus”.

Dacă bărbatul va fi găsit vinovat de magistrați, acesta riscă închisoare de la șase luni la doi ani, sau o amendă usturătoare, potrivit art. 352 din Codul Penal.

Spitalul de Urgență Profesor Doctor Dimitrie Gerota este una din unitățile medicale din țară care a fost lovită de coronavirus. Asta s-a întâmplat după ce, pe 5 martie, un ofițer trecut în rezerva MAI s-a internat la Spitalul Ministerului Afacerilor Externe și a ascuns faptul că a călătorit într-o țară afectată de Covid-19. După cinci zile de stat în spital, bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost testat și diagnosticat cu coronavirus. Iresponsabilitatea de care a dat dovadă a dus la suspendarea activității mai multor instituții publice din București dar și la infectarea a zeci de cetățeni care au intrat în contact cu el.  Mai multe detalii AICI.

sursa foto: Inquam photos/Octav Ganea

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/barbatul-care-a-bagat-spitalul-gerota-in-carantina-in-continuare-internat-la-matei-bals-medicii-refuza-sa-vorbeasca-despre-starea-de-sanatate-a-acestuia-cei-doi-medici-de-la-mai-sunt-tot-la-terap/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 89271 additional Information to that Topic: mainnews.ro/barbatul-care-a-bagat-spitalul-gerota-in-carantina-in-continuare-internat-la-matei-bals-medicii-refuza-sa-vorbeasca-despre-starea-de-sanatate-a-acestuia-cei-doi-medici-de-…

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW