Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Avocata familiei Elodiei Ghinescu, despre eliberarea lui Cristian Cioacă: Decizia nu este un semnal bun/ Familia Elodiei nu are nicio calitate în acest proces

By Dragomir Georgiana , in Justitie Stirile zilei , at 22 august 2023 Etichete: , , ,

Crina Radu, avocata familiei Elodiei Ghinescu, a declarat, pentru Main News, că decizia instanței de liberare condiționată a lui Cristian Cioacă, este surprinzătoare și nu este un semnal bun pentru societate. Apărătoarea Crina Radu a precizat, de asemenea, că din punct de vedere procedural, în România, familia Elodiei Ghinescu nu are calitate de „parte” în procesul de liberare condiționată și nu poate interveni juridic, pentru o cale de atac extraordinară.

Doamna Ghinescu(n.r. mama Elodiei Ghinescu) este foarte supărată. M-a întrebat, de principiu, dacă poate vreo cerere la CEDO, dar, această procedură poate fi doar de principiu. În dosarul privind liberarea condiționată, apartinatorii, reprezentanții legali ai victimei(n.r. Elodia Ghinescu) nu au nicio calitate”, a menționat avocatul Crina Radu, pentru Main News.

Cristian Cioacă nu a plătit despăgubirile morale familiei Elodiei Ghinescu. Sumele imenese pe care le are de plată

Potrivit afirmațiilor avocatei Crina Radu, Cristian Cioacă nu a plătit nicio daună morală fiului său sau celorlalți membri ai familiei Elodiei(frate, mamă).

„De asta spun că decizia este suprinzătoare și nu este un semnal bun pentru societate. Cristian Cioacă nu a plătit despăgubirile morale și nu se poate spune că a fost de bună-credință. Avea bani. A înstrăinat bunurile Elodiei, imediat de la dispariție”, a precizat avocata Crina Radu, pentru Main News.

Cristian Cioacă a fost obligat de instanță să plătească următoarele daune morale: 130.000 de euro mamei Elodiei, 100.000 de euro fratelui Elodiei și 150.000 de euro propriului copil, care nu a apucat să-și cunoască mama.

Ce va însemna „libertatea condiționată” pentru Cristian Cioacă

Cristian Cioacă urmează să se „bucure” de libertate, dar în mod „condiționat”. Asta înseamnă că nu trebuie să mai comită alte fapte penale și să aibă un comportament exemplar în societate. În caz contrar, se poate întoarce după gratii.

Tribunalul Argeș a decis marți,  22 august, în mod definitiv, liberarea condiționată a fostului polițist Cristian Cioacă. El a  fost condamnat, în 2014, la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu. Ea a dispărut în 2007, iar trupul său nu a fost găsit nici până acum. A executat 10 ani din pedeapsă și nu a recunoscut niciodată că el ar fi autorul crimei Elodiei Ghinescu.

Sursă foto: News Brașov

Comentarii