Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Avocat din Baroul Olt, sub control judiciar după ce ar fi oferit mită unui polițist într-un dosar de contrabandă

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 15 octombrie 2024

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile față de un avocat din cadrul Baroului Olt, sub acuzația de dare de mită.

Potrivit autorităților La începutul lunii octombrie 2024, în calitate de apărător ales a doi cetățeni moldoveni cercetați de I.P.J. Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pentru comiterea infracțiunii de contrabandă calificată, inculpatul ar fi oferit cu titlu de mită suma de 5.000 de euro unui ofițer de poliție pentru ca acesta să schimbe încadrarea juridică a faptelor comise de clienții săi din contrabandă calificată în contrabandă simplă, faptă pedepsită mult mai blând.

În urma audierii în calitate de suspect și inculpat, avocatul a recunoscut în totalitate comiterea faptei astfel cum a fost reținută de procurorii DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care să se prezinte ori de câte ori este chemat la organul de urmărire penală, să nu părăsească teritoriul României, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu exercite profesia de avocat.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW