Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Aviz favorabil pentru Legea vaccinării obligatorii. Amenzile pot urca până la 10.000 de lei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 2 martie 2020 Etichete: , ,

Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaților a acordat luni aviz favorabil pentru proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie. Amenzile vor putea urca până la 10.000 lei. S-a renunțat acordul prezumat și decăderea din drepturi a părinților.

Cu toate că votul în comisie a fost acordat în unanimitate, iar liderii principalelor grupuri parlamentare și-au exprimat susținerea pentru acest proiect de lege, au existat și nemulțumiri. Deputatul PNL, Matei Dobrovie, a criticat propunerea de act normativ, spunând că deși este de acord cu vaccinarea, nu poate fi de acord cu obligativitatea. Dobrovie s-a arătat nemulțumit de faptul că nu a fost anunțat ședința comisiei, astfel încât, acesta nu și-a putut susține amendamentele pe care le depusese.

Totuși, varianta care a ieșit din Comisia pentru sănătate luni, 2 martie, este una edulcorată în comparație cu propunerea inițială adoptată în camera superioară a legislativului. Deputații au eliminat cele mai spinoase articole, care ar fi putut conține elemente de neconstituționalitate. Printre acestea se numără acordul prezumat la naștere, cu alte cuvinte, ”la naștere oricine ar fi fost considerat și-a dat consimţământul pentru a fi vaccinat”, a explicat președintele comisiei, Florin Buicu.

A fost eliminată sancțiunea cu decăderea din drepturile părintești ale celor care refuză vaccinarea copiilor. De asemenea, sunt prevăzute și excepții de la vaccinarea obligatorie, însă aceste cazuri vor trebui motivate medical. Însă rămâne obligativitatea vaccinării înainte ca un copil să fie înscris într-o colectivitatea de învățământ, iar sancțiunile vor fi cuprinse între avertisment și pot urca până la amenzi de 10.000 lei.
Lista vaccinurilor va fi adoptată prin Hotărâre de Guvern, iar în eventualitatea în care o persoană va suferi de efecte secundare, tratamentul va fi achitat de către stat.

Proiectul de lege a fost adoptat de către Senat în anul 2017, iar acum după ce a primit avizul în Comisia pentru sănătate va merge la vot în plenul Camerei Deputaților, care este și cameră decizională.
Deputații vor putea depune amendamente, ceea ce înseamnă că este posibil ca această formă să sufere modificări.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Prepeliță

Comentarii


  • 12.021 semnaturi impotriva legii vaccinarii. Legea vaccinarii inseamna dictatura. Numai persoanele care nu inteleg LIBERTATEA pot accepta ca altcineva sa decida pentru ei sau pentru copiii lor. Cei care dau libertatea pentru securitate le vor pierde pe amandoua. ROMANIA TREZESTE-TE SI NU ACCEPTA SA DEVII COBAIUL NOII ORDINI MONDIALE PRIN BIGPHARMA!

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 51141 more Info on that Topic: mainnews.ro/aviz-favorabil-pentru-legea-vaccinarii-obligatorii-amenzile-pot-urca-pana-la-10-000-de-lei/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/aviz-favorabil-pentru-legea-vaccinarii-obligatorii-amenzile-pot-urca-pana-la-10-000-de-lei/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/aviz-favorabil-pentru-legea-vaccinarii-obligatorii-amenzile-pot-urca-pana-la-10-000-de-lei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *