Monday, October 18, 2021
Jurnalism corect


Autostrada Transilvania: 12 candidați, jumătate din Turcia, la licitația pentru proiectarea și execuția a 41 de km, inclusiv a tunelului Meseș

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 19 februarie 2021

Un număr de 12 candidaturi, jumătate aparținând unor companii din Turcia, au fost înscrise la licitația pentru proiectarea și execuția a 41 de kilometri din Autostrada Transilvania, inclusiv a tunelului Meseș. Valoarea estimată a contractului este de 3.926.812.977,00 lei fără TVA, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 36 de luni.

Vineri a avut loc depunerea candidaturilor pentru contractul de proiectare și execuție a Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3B: Mihăiești – Suplacu de Barcău, Subsecțiunea 3B3: Poarta Sălajului – Zalău, km 25+500 – km 40+637, inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș și Subsecțiunea 3B4: Zalău – Nușfalău, km 40+660 (km 40+637 3B3) – km 66+500, a anunțat CNAIR.

CITEȘTE ȘI: Lucian Bode a anunțat lansarea licitației pentru execuția a 41 de kilometri din Autostrada Transilvania / Valoarea proiectului ajunge la 800 de milioane de euro

Prezenta procedură este de tipul licitație restrânsă, iar din cei 12 candidați, CNAIR va selecta un număr de minim 5 – maxim 6 care vor depune oferte Tehnice și Financiare în etapa a II-a a procedurii de achiziție publică.

Durata contractului este de 12 luni pentru perioada de proiectare și 36 de luni pentru perioada de execuție, în timp ce valoarea contractului ajunge la 3.926.812.977,00 lei fără TVA.

Acest tronson de autostradă de 41 de km va avea 65 de viaducte, poduri și pasaje pe și peste autostradă, în lungime totală de 13 km. Tunelul Meseș, cu două galerii, va avea o lungime de 2,89 km și 2 benzi de circulație pe sens.

Până la termenul limită au depus candidaturi următorii ofertanți:

Nr. Crt.Candidat
1.ASOCIEREA STRABAG SRL -ACCIONA CONSTRUCCION SA (Romania -Spania)
2.ASOCIEREA AKTOR TECHNICAL SOCIETE ANONYME (AKTOR S.A.) – RIZZANI DE ECCHER SpA (Grecia – Italia)
3.ASTALDI SpA (Italia)
4.ASOCIEREA DRUM ASFALT SRL – CHINA COMMUNICATIONS CONSTRUCTION COMPANY LTD – DIMEX-2000 COMPANY S.R.L (Romania – China)
5.IMPRESA PIZZAROTTI & CSpA (Italia)
6.KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)
7.ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş. – YAPI MERKEZI İNŞAAT VE SANAYI A.Ş. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. – – (Turcia)
8.ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)
9.ASOCIEREA TEKFEN INSAAT VE TICARET A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)
10.CHINA STATE CONSTRUCTION ENGINEERING CORPORATION LTD. (China)
11.ASOCIEREA REC ULUSLARARASI İNŞAAT YATIRIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ – ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş. (Turcia)
12.ASOCIEREA SINOHYDRO CORPORATION LIMITED – POWER CONSTRUCTION CORPORATION OF CHINA LTD – POWERCHINA ROADBRIDGE GROUP CO. LTD – OZGUN INSAAT TAAHHUT SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI (China – Turcia)

Sursă foto: Asociația Pro Infrastructută

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW