Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Lucian Bode a anunțat lansarea licitației pentru execuția a 41 de kilometri din Autostrada Transilvania / Valoarea proiectului ajunge la 800 de milioane de euro

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 noiembrie 2020

Lucian Bode anunță că licitația pentru proiectarea și execuția a 41 de kilometri din Autostrada Transilvania, inclusiv a tunelului Meseș, a fost lansată. Ministrul Transporturilor anunță că valoarea estimată a proiectului ajunge la 800.000.000 de euro, termenul de finalizare fiind de patru ani.

Contractul poartă denumirea de „Proiectarea și execuția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3B: Mihăiești – Suplacu de Barcău, Subsecțiunea 3B3: Poarta Sălajului – Zalău, km 25+500 – km 40+637, inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș și Subsecțiunea 3B4: Zalău – Nușfalău km 40+660 (km 40+637 3B3) – km 66+500” și ar urma să traverseze județul Sălaj.

Tronsonul de autostradă ar urma să conțină „numeroase lucrări de artă”, după cum anunță ministrul, anume: viaducte, poduri și pasaje, în număr de 65 și în lungime totală de aproximativ 13 kilometri și tunelul Meseș, cu două galerii, în lungime de aproximativ 3 km și cu 2 benzi de circulație pe sens.

Sălăjenii trebuie să știe că, în condițiile în care antreprenorii vor respecta clauzele, implicit termenele stipulate în contractele pentru proiectare și execuție a lucrărilor (obligații contractuale pe care le vom monitoriza îndeaproape), până la finele anului 2024, cel târziu începutul anului 2025, vor putea circula pe toate loturile din autostrada care va traversa județul Sălaj”, a precizat Lucian Bode.

Am promis, ne ținem de cuvânt❗️
⚠️ Am lansat licitația pentru proiectarea și execuția a încă 41 de kilometri din…

Publicată de Lucian Bode pe Joi, 12 noiembrie 2020

Sursă foto: Asociația Pro Infrastructută

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW