Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț: Aproximativ 50 km vor fi scoși la licitație pentru execuție. Finanțarea ar putea fi asigurată prin PNRR

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 ianuarie 2021

Loturile Târgu Mureș – Miercurea Nirajului (25 km) și Târgu Neamț – Moțca (23 km), capetele Autostrăzii A8 Târgu Mureș – Târgu Neamț, cea care va lega Moldova de Transilvania, vor fi scoase la licitație pentru proiectare și execuție, a anunțat ministrul transporturilor, Cătălin Drulă. 

Oficialul a precizat că nu s-a decis exact care va fi sursa de finanțare, fiind luată în calcul varianta asigurării costurilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sau Planul Național de Transport.

În acest moment se lucrează la completarea studiului de fezabilitate Târgu Mureș – Târgu Neamț, așa-numitul sector montan al Autostrăzii Unirii A8. Contractul a fost semnat pe 28 mai 2019 cu firma spaniolă Ingineria Especializada Obra Civil e Industrial pentru 17,6 milioane lei fără TVA.

Cu toate că stadiul de realizare a studiului de fezabilitate este de doar 52%, termenul inițial de finalizare fiind deja depășit, CNAIR poate lansa licitații pentru proiectare și execuție pe loturile unde firma spaniolă și-a încheiat studiul.

Autostrada Unirii

Autostrada Unirii va avea o lungime de 311 km, fiind împărțită în două segmente: Târgu Mureș – Târgu Neamț (211 km) și Târgu Neamț – Iași – Ungheni (100 km). De asemenea proiectul cuprinde și construcția unui nou pod peste Prut, la Ungheni.

Segmentul Târgu Mureș – Târgu Neamț este în stadiu mai avansat, fiind în derulare contractul pentru completarea studiului de fezabilitate.

În schimb, pentru segmentul Târgu Neamț – Iași – Ungheni nu a fost încheiată licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. La această procedură au fost depuse trei oferte, termenul stabilit de compania de drumuri pentru analizarea lor fiind 21 ianuarie 2021.

Pentru podul de la Ungheni a fost finalizat studiul de fezabilitate, în acest moment fiind în derulare procedura obținerii acordului de mediu. De asemenea, este în pregătire un acord bilateral între România și Republica Moldova.

Facebook / Moldova vrea autostradă

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 56736 additional Information on that Topic: mainnews.ro/autostrada-targu-mures-targu-neamt-aproximativ-50-km-vor-fi-scosi-la-licitatie-pentru-executie-finantarea-ar-putea-fi-asigurata-prin-pnrr/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/autostrada-targu-mures-targu-neamt-aproximativ-50-km-vor-fi-scosi-la-licitatie-pentru-executie-finantarea-ar-putea-fi-asigurata-prin-pnrr/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 88997 additional Info on that Topic: mainnews.ro/autostrada-targu-mures-targu-neamt-aproximativ-50-km-vor-fi-scosi-la-licitatie-pentru-executie-finantarea-ar-putea-fi-asigurata-prin-pnrr/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *