Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Autostrada Moldovei: Pas important pentru sectorul Focșani – Bacău. Când ar putea demara licitația pentru lucrări

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 octombrie 2021

Firma Consitrans a predat studiul de fezabilitate și studiul geotehnic pentru sectorul Focșani – Bacău (96 km), parte din „Autostrada Moldovei” A7, a anunțat fostul secretar de stat Adrian Covăsnianu. 

„Autostrada Moldovei” va avea o lungime de aproximativ 320 km și este împărțită în patru tronsoane Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani. Toate aceste tronsoane au fost incluse spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și ar trebui finalizate până în 2026. Proiectul ar trebui continuat cu alte alți 117 km, anume tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret, aflate în prezent în faza de proiectare, însă pentru acestea nu există deocamdată o sursă de finanțare aprobată.

Urmează acordul de mediu

O altă etapă esențială o reprezintă obținerea acordului de mediu, procedură care, potrivit lui Adrian Covăsnianu, ar trebui să fie finalizată în până la finele acestui an. Apoi, Guvernul ar trebui să aprobe Hotărârea privind indicatorii tehnico-economici, după care CNAIR va putea lansa licitațiile pentru efectuarea lucrărilor la acest sector. Fostul secretar de stat estimează că procedurile de achiziție ar urma să fie lansate la începutul anului 2022.

Numărul mare de oferte dă bătăi de cap CNAIR

Cel mai avansat sector al autostrăzii A7 este Ploiești – Buzău, pentru care se află în derulare trei licitații. Cu toate acestea, până la desemnarea unor câștigători și eventuala semnarea a contractelor este cale lungă, în condițiile în care CNAIR a primit 39 de oferte.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Premierul Florin Cîțu, contrazis de CNAIR. „Autostrada Moldovei” nu va continua până la granița cu Ucraina 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW