Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Autostrada Moldova: CNAIR încheie miercuri cu Umbrărescu contractele pentru Bacău-Pașcani

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 februarie 2023 Etichete: , , ,

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va încheia miercuri, 15 februarie, cu grupul de firme UMB Tehnostrade, patronat de Dorinel Umbrărescu, contractele pentru execuția celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău-Pașcani, parte din Autostrada Moldova.

Valoarea totală a celor trei contracte este de aproximativ 4,7 miliarde lei fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor este de 2 ani și 6 luni.

Autostrada Moldova va avea până la Pașcani o lungime de aproximativ 320 km și este împărțită în patru tronsoane Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani. Toate aceste tronsoane au fost incluse spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și ar trebui finalizate până în august 2026.

În caz contrar, România va pierde banii europeni. Proiectul ar trebui continuat cu alte alți 117 km de drum de mare viteză, anume tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret, aflate în etapa de proiectare.

A7 Buzău – Pașcani, o afacere UMB

Cu excepția celor trei loturi cuprinse între Ploiești și Buzău, toate celelalte 10 loturi vor fi realizate de UMB Tehnostrade. Pe șapte dintre aceste porțiuni deja au fost încheiate contractele.

Deși în acest moment este de departe cel mai puternic constructor de autostrăzi din România, având peste 6.000 de angajați, realizarea a 255 km din Autostrada A7 va reprezenta cu siguranță o mare provocare pentru UMB.

Potrivit Asociației Pro Infrastructură, în total, cu proiectele mai vechi, constructorul român va aduna 409 kilometri de autostradă și drum expres. Cu excepția lotului Margina – Holdea din Autostrada Lugoj Deva, UMB trebuie să livreze tot portofoliul de aproape 400 kilometri în următoarele 11-34 de luni, luând în considerare pașii birocratici rămași de efectuat.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii