Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


Fost baron local din Brașov, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupție

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 30 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Aristotel Căncescu, fost președinte al Consiliului Județean Brașov, a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru fapte de corupție. Verdictul, dat de Tribunalul Brașov, nu este definitiv. În același dosar a fost condamnat și fostul deputat Ion Diniță, la 4 ani de detenție.

Procesul a durat mai bine de cinci ani, în contextul în care dosarul a fost trimis în judecată de DNA la finalul anului 2014. Căncescu este acuzat de abuz în serviciu, spălare de bani, luare de mită și trafic de influență.

Ancheta și acuzațiile DNA au vizat acordarea unor contracte de către Consiliul Județean Brașov, condus, în trecut, de Aristotel Căncescu.

Obiectul dosarului îl reprezintă fapte desfășurate în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014, fiind legate de activitatea inculpaţilor Căncescu Adrian Aristotel, preşedintele al Consiliului judeţean Brașov şi Ispas Radu Petru, administrator public al judeţului Brașov, care şi-au folosit funcția publică de autoritate locală pentru interesele proprii și ale firmelor SC Gotic SA și SC Ramb Sistem SRL, respectiv ale persoanelor care le administrau. Aceste două firme „de casă” dețineau cvasi – totalitatea contractelor derulate cu CJ Brașov, întrucât le erau acordate preferențial, prin încredințare directă, ca urmare a dispoziției inculpatului Căncescu Andrei Aristotel”, susțineau procurorii la momentul trimiterii în judecată.

În 2015, după ce Diniță și-a pierdut calitatea de parlamentar, dosarul a fost declinat de Instanța Supremă, unde fusese trimis de DNA, la Tribunalul Brașov, care a dat, acum, decizia.

Foto: Aristotel Căncescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com