Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Autostrada Centura București: Alți 10 km din secțiunea sud vor fi deschiși astăzi

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 31 iulie 2024

După ce un ciot de 6 km a fost deschis în această primăvară, împreună cu o porțiune de 7 km din lotul 2, rămasă „muzeu”, poțiunea rămasă dintre DN 4 și Autostrada Soarelui va fi deschisă miercuri, 31 iulie, începând cu ora 18:00, cu 2 ani mai târziu față de termenul inițial. 

Contractul pentru cei 16,9 km ai lotului 1 al Autostrăzii București Sud a fost încheiat în august 2021, iar lucrările ar fi trebui să fie gata 3 ani mai târziu, în toamna anului 2022. Cu toate acestea, constructorul din Turcia nu s-a ținut de termene, pe fondul atitudinii pasive ale responsabililor din Ministerul Transporturilor.

Autostrada Centura București începe ușor ușor să capete contur. Anul trecut au fost deschiși 8,7 km din Secțiunea de Sud (lotul DN 5 – DN 6) și 9,5 km (lotul DN 1 – A3) din Secțiunea de Nord, în timp ce în luna aprilie a acestui an, după multiple amânări și termene ratate, a fost deschisă și o porțiune de 13 km (DN 5 – DN 4) din secțiunea de sud. Așadar, odată cu inaugurarea programată miercuri, România va avea în exploatare 42,7 km din A0 din cei aproximativ 100 km care vor înconjura Capitala. Rețeaua națională de autostrăzi și drumuri expres ajunge astfel la 1111 km.

Există încă speranțe ca și „ciotul” de 6 km, între A3 și Afumați, terminat anul trecut de UMB, să fie deschis anul acesta, asta dacă chinezii care lucrează pe lotul 3 Nord vor termina o descărcare de 2 km. În ceea ce privește lotul 3 din Secțiunea de Sud, în lungime de aproape 18 km, unde lucrează grecii de la Aktor, șansele să fie inaugurat anul acesta au devenit pur teoretice.

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Comentarii