Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Suspectul atacului terorist din Bruxelles a murit, după ce a fost împușcat de poliție

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 17 octombrie 2023 Etichete: , ,

UPDATE ora 10.40 Televiziunea publică din Belgia, RTBF, anunță că suspectul atacului terorist de luni seara, a decedat din cauza rănilor provocate de împușcăturile poliției belgiene. Potrivit presei internaționale,  Abdesalem Lassoued era căsătorit și avea în întreținere un minor.

A ajuns în Belgia,  după ce a depus o cerere de azil în 2019, dar a primit o decizie negativă. A fost radiat în 2021, dar ordinul său de a părăsi țara nu a mai fost emis. Era în atenția Poliției pentru trafic de persoane, ședere ilegală și subminarea securității statului.

 

UPDATE ora 10.10 Bărbatul suspectat că a împușcat doi suporteri de fotbal suedezi într-un atac la Bruxelles a fost arestat de poliția belgiană. Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al parchetului federal, citat de agenția AFP.

Potrivit Reuters, autorul atacului terorist din Belgia are 45 de ani, se numește Abdesalem Lassoued și poliția belgiană a fost nevoiă să tragă focuri de armă pentru a-l prinde. Conform sursei citate, el ar fi fost împușcat în piept și a fost transportat la spital, pentru îngrijiri medicale.

-Știre inițială-

 

Autorităţile din Belgia îl caută în continuare, marţi, 17 octombrie, pe bărbatul care a ucis cel puţin două persoane în stradă, la Bruxelles, luni seara, într-un atentat terorist „laş”, a anunţat într-o conferinţă de presă premierul belgian Alexander De Croo, relatează BFMTV, potrivit news.ro. 

Suspectul, un bărbat de origine tunisiană care se afla ilegal  în Blegia nu a fost arestat încă, a anunțat șeful Guvernului. Astfel, autoritățile au ridicat alerta de securitate  la nivelul maximum.

„Acest bărbat a atacat doi suedezi. El i-a împuşcat cu o armă de război. O a treia persoană este, pentru moment, grav rănită şi este pe cale de a se restabili”, au anunțat oficialii de la Bruxelles, potrivit surselor citate.

Cele două victime erau suporteri ai echipei naţionale a Suediei care juca, pe Stadionul Roi Beaudoin, împotriva echipei naţionale a Belgiei, în cadrul eliminărilor în vederea Campionatului Europei 2024.

Franța, care s-a confruntat cu cele mai multe atacuri teroriste în anul 2022, a luat măsuri suplimentare de securitate la graniță.

Reamintim, un bărbat înarmat cu un pistol-mitralieră a ucis doi oameni, în centrul oraşului Bruxelles, relatează TF1. Atacatorul ar fi un tunisian, aflat încă în libertate. La scurt timp după ce ar fi comis atacul, el a postat pe internet un clip video în care se laudă cu comiterea crimelor își proclamă apartenența la gruparea teroristă ISIS

Incidentul a avut loc în cartierul Sainctelette, luni seara, în apropiere de Petit-Château, în jurul orei locale 19:00.

Sursă foto: imugur.com

Comentarii