Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


AUR susține că a strâns 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis / Simion: Avem o majoritate ticăloasă care refuză să-i curme mandatul

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 iunie 2022

George Simion, președintele partidului parlamentar Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), a anunțat marți, 28 iunie, că formațiunea pe care o conduce a strâns 2 milioane de semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis. Liderul AUR a mai menționat că partidul va începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale la termen, din anul 2024.

Din fericire pentru societatea românească, românii s-au trezit și au vorbit și aveți în fața dumneavoastră 2 milioane de semnături, s-au totalizat la 4 dimineața. Românii nu îl mai vor pe Klaus Iohannis în funcția de președinte. Această campanie de demitere a președintelui Iohannis s-a bucurat de o largă susținere pe străzile localităților din țară”, a declarat George Simion, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Parlament.

AUR a acuzat USR și Forța Dreptei, partidele de opoziție din Parlament, că au refuzat să se alăture demersului.

Avem o majoritate ticăloasă aici în Parlament care refuză să inițieze și să ducă la bun sfârșit voința românilor de a-i curma mandatul lui Klaus Iohannis(…)Suntem singurul partid de opoziție și am strâns aceste semnături pe care le vom duce în plenul reunit al celor două Camere (n.r. de marți, 28 iunie, de la ora 11:00)”, a adăugat liderul AUR.

În plus, Simion a menționat că AUR va începe încă din această vară campania pentru alegerile din anul 2024, inclusiv cele prezidențiale.

În momentul în care AUR anunțase că a strâns 1 milion de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis, Main News a stat de vorbă cu politologul Andrei Țăranu care a explicat că demersul partidului este unul electoral.

„Parlamentul poate sau nu să ia în discuție inițiativa cetățenească și, cel mai probabil, în acest caz nici nu va lua, pentru că AUR își face campanie pe această speță(…)AUR nu are nicio șansă să producă emoții la nivel prezidențial. Ei aveau nevoie de o platformă pe care să rămână în contact cu populația și au găsit chestia asta cu suspendarea/demiterea președintelui”, a explicat prodecanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA București, pe 21 februarie.

Una dintre cele mai mediatizate inițiative cetățenești, „Fără penali în funcții publice”, lansată de USR și care a strâns aproximativ 1 milion de semnături, este blocată în Parlament de mai bine de 3 ani.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/aur-sustine-ca-a-strans-2-milioane-de-semnaturi-pentru-demiterea-lui-klaus-iohannis-simion-avem-o-majoritate-ticaloasa-care-refuza-sa-i-curme-mandatul/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW