Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


AUR și-a anunțat „Guvernul”: Controversatul afacerist Mohammad Murad – „vicepremier”, avocatul conspiraționist Gheorghe Piperea – „ministrul justiției”, generalul anti-occidental Mircia Chelaru – „ministrul apărării”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 22 august 2024

Preşedintele AUR, George Simion, a prezentat, miercuri, componenţa unui așa-nimit „Guvern din umbră” al partidului din care fac parte nume extrem de controversate. 

Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR, este „premier”. Potrivit G4Media.ro, el este deține firma Ideal Proiect Architecture & Engineering SRL, implicată în mai multe proiecte rezidențiale din județul Ilfov. La această societate George Simion a fost angajat. După plecarea din AUR, Diana Șoșoacă a acuzat că Lulea ar fi liderul de facto al AUR.

Mohammad Murad este „vicepremier”. Afaceristul de origine libaneză deține mai multe hoteluri pe litoral, printre care și Belvedere din Olimp, unde recent mai mulți copii s-au intoxicat. În 2020, în timp ce candida la Primăria Mangalia, a fost cercetat penal într-un dosar pentru coruperea alegătorilor, după ce a distribuit pensionarilor mai multe carnete e imită prin culoare şi formă vechile carnete de economii CEC. Potrivit Gândul.ro, el este vizat și într-un dosar penal decontări de servicii medicale fictive.

Celălalt post de „vicepremier” este ocupat de Ramona Bruynseels. A intrat în politică în anul 2019, atunci când a candidat la președinția României din partea Partidul Puterii Umaniste, formațiunea lui Dan Voiculescu, cel pe care într-o înregistrare l-a acuzat de furt și șantaj. În 2023, a intrat în AUR.

Valer Kovacs este „ministru de interne”. A devenit cunoscut public după ce, în calitate de polițist, a publicat constant pe rețelele de socializare mesaje critice la adresa șefilor și a clasai politice. În urmă cu câteva săptămâni a fost concediat, după ce i-a împrumutat motocicleta de serviciu pentru un clip electoral Dianei Șoșoacă.

„Ministrul justiției” este avocatul Gheorghe Piperea. El este unul dintre cei mai importanți promotori din România ai teoriilor conspiraționiste. Asta nu-l împiedică însă să predea la Facultatea de Drept a Universității din București, unde recent mai mulți studenți i-au boicotat cursul tocmai din acest motiv. În perioada pandemiei de coronavirus notorietatea sa a crescut considerabil, în condițiile în care a militat puternic împotriva restricțiilor legitime impuse de autorități.

Petrișor Peiu este „ministrul economiei”. Fost consilier economic al foștilor premieri Radu Vasile și Adrian Năstase, cei care au condus țara în vremea marilor privatizări frauduloase, Peiu a devenit între timp un puternic susținător al naționalismului economic. Între 2020 și 2022 a lucrat la Realitatea TV, postul de televiziune controlat de controversatul afacerist Maricel Păcuraru.

Deputatul AUR Mircia Chelaru este „ministrul apărării”. General în rezervă al Armatei Române, Chelaru a fost șef al Statului Major în anul 2000. El este un critic al sprijinului oferit Ucrainei de către Occident și promotor al tezelor specifice propagandei ruse. Potrivit Agerpres, în anul 2016 a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsit vinovat că a primit o casă de la stat, fără a avea dreptul legal.

Medicul Tudor Ciuhodaru este „ministrul sănătății naționale”. Potrivit Hotnews.ro, el a făcut parte din nu mai puțin de cinci partide politice. A criticat aspru impunerea certificatului verde european, în perioada pandemiei de coronavirus, și a pus la îndoială eficiența vaccinului anti-COVID.

Sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW