Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


AUR contestă în instanță măsurile impuse de Guvern pentru combaterea pandemiei COVID-19

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 13 aprilie 2021

În situației critice din secțiile de terapie intensivă, Alianța pentru Unirea Românilor a contestat la Curtea de Apel măsurile adoptate de guvern pentru combaterea pandemiei COVID-19.

„Alianța pentru Unirea Românilor a demarat procedurile de contestare la Curtea de Apel a restricțiilor impuse de Guvern pe parcursul stării de alertă. În acest sens, senatoarea AUR Rodica Boancă se va afla la Curte la ora 10:00. Carantina națională, închiderea școlilor și susținerea orelor online, lockdown-ul pentru elevi, mascat sub forma vacanței prelungite, purtarea măștilor în sălile de curs, acolo unde orele se desfășoară fizic, dar și în spațiile deschise, limitarea drastică a programului de funcționare al magazinelor și al altor operatori economici sunt măsurile contestate de AUR la Curtea de Apel”, se arată în comunicatul transmis de AUR.

Contestația depusă de AUR vine după ce această formațiune a fost principalul organizator, în București și în alte orașe ale țării, al protestelor împotriva măsurilor de restricție.

Secțiile ATI sunt aproape de capacitatea maximă

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, luni, 113 decese și 2.323 de noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. În spitale, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.845. Dintre acestea, 1.529 sunt internate în ATI, cu două mai puțin decât în ziua precedentă.

Până luni, 12 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.008.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) dintre care 910.298 au fost declarate vindecate iar 25.248 au decedat.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *