Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


George Simion a publicat o înregistrare cu un deputat PNL acuzat că ar negocia absența de la moțiune

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 5 octombrie 2021

George Simion, co-președintele AUR, a publicat pe contul său de YouTube o înregistrare despre care susține că l-a surprins pe un deputat PNL încercând să mituiască un parlamentar AUR, pentru a lipsi de la votarea moțiunii de cenzură de marți, 5 octombrie. Este vorba despre deputatul PNL Cosmin Șandru.

Șandru ar fi încercat să-l convingă pe deputatul AUR Ciprian Titi Stoica să lipsească marți de la votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

„Îi mulțumesc colegului Ciprian Titi Stoica că a fost inspirat și i-a prins pe ăștia (liberali – n.red.) exact cum încercau să-l mituiască și cum încercau să-l cumpere. Noi, parlamentarii AUR, și noi, Alianța pentru Unirea Românilor, nu suntem de vânzare. O să facem publice aceste înregistrări”, spune Simion în videoclipul postat luni, 4 octombrie, pe YouTube.

Apoi, este redată înregistrarea audio. Discuția are loc între Cosmin Șandru (deputat PNL), Nicu Bitea (PNL) și deputatul AUR Cirprian Titi Stoica.

Bitea: Zi, cum o negociem? Există vreo șansă să negociem?

Stoica: Bă, eu zic că nu.

Bitea: Ce-ar trebui făcut ca să putem negocia? Ia spune.

Șandru: Eu îți spun direct. Promovăm câțiva oameni unde vrei tu, unde spui tu, nu știe nimeni. Îi facem membri PNL de formă și gata. Înțelegi? Ne spui unde, instituții deconcentrare. Nu știu…

Stoica: N-are rost să vă fac să vă pierdeți timpul.

George Simion a precizat că a sesizat instanța în acest caz.

„Am acționat în instanță, am trimis către parchetele abilitate, pentru că este o faptă de mituire. I se ofereau posturi pentru apropiații lui în deconcentrate, ca să nu se prezinte mâine la moțiune (…) Noi, AUR, nu suntem de vânzare”, a mai adăugat co-președintele AUR.

Ce spune Cosmin Șandru

Cosmin Șandru spune că informațiile prezentate de cei de la AUR nu sunt reale:

„Cu siguranță nu l-am sunat eu pe acel domn deputat nici nu cred am numărul dânsului. M-am întâlnit cu dânsul şi nu eram numai eu. Undeva săptămâna trecută. Am avut doar o discuție să vedem poziția lor, dar nimic în a-l încerca să îl conving”, a precizat Cosmin Șandru la Antena 3.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *