Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Atac cu rachetă la granița dintre Israel și Egipt. Cinci răniți

By Dragomir Georgiana , in Război în Orientul Mijlociu , at 27 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Cinci persoane au fost rănite când o rachetă a căzut în cursul nopţii de joi spre vineri în Taba, un oraş egiptean la graniţa cu Israelul, aflat în război din 7 octombrie cu gruparea palestiniană Hamas în Fâşia Gaza, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„În cadrul escaladării actuale din Gaza, o rachetă s-a prăbuşit în Taba, rănind cinci persoane şi distrugând o clădire rezidenţială”, a relatat televiziunea AlQahera News, apropiată de serviciile de informaţii egiptene. Martori au confirmat pentru AFP că o rachetă a căzut în acest oraş, situat la Marea Roşie şi la nord-est de Sinai, unde se află un punct de frontieră cu Israelul”, menționează sursa citată.

În același timp, SUA au efectuat, joi seară,  lovituri aeriene care au vizat două instalaţii care au legătură cu miliţiile susţinute de Iran în estul Siriei, potrivit unei declaraţii a secretarului apărării Lloyd Austin, după o serie de atacuri cu drone şi rachete împotriva forţelor americane din regiune, informează CNN.

Peste 200 de români sunt în Fâșia Gaza și vor să se întoarcă în țară

SUA vor să trimită un mesaj puternic Iranului şi miliţiilor pentru a nu-şi intensifica atacurile şi a nu declanşa un conflict mai amplu în Orientul Mijlociu, menționează  presa internațională.

Reamintim, Israelul se confruntă cu un atac al grupării Hamas din 7 octombrie, toate forțele internaționale sunt îngrijorate că războiul se va extinde în Orientul Mijlociu. Peste 200 de români sunt blocați în Fâșia Gaza, iar președintele României, Klaus Iohannis, a menționat că sefac eforturi mari la nivel diplomatic, pentru a fi aduși în țară.

Citește și: Cum influențează războiul din Israel migrația și spațiul Schengen ANALIZĂ

Sursă foto: slate.com

Comentarii