Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Astăzi va fi dezbătută moțiunea împotriva ministrului Energiei / Virgil Popescu și Florin Cîțu nu au emoții

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 7 februarie 2022

Moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL), va fi dezbătută luni după-amiază, 7 februarie. Moțiunea a fost depusă de USR, partid condus de Dacian Cioloș, în contextul scandalului privind facturile la Energie. Votul ar urma să fie dat miercuri, 9 februarie.

Nici Virgil Popescu, și nici Florin Cîțu, președintele PNL și al Senatului, nu au emoții în acest caz.

Întrebat luni dacă este mulţumit de modul în care ministrul Virgil Popescu a gestionat criza facturilor din energie, Florin Cîțu a evitat să dea un răspuns clar, dar a afirmat: „Nu am emoţii în ceea ce priveşte moţiunea de astăzi”.

La rândul său, Popescu a precizat tot astăzi că nu are emoții. „Nu, chiar nu am nicio emoţie. Suntem într-o coaliţie şi cred că într-o coaliţie ne respectăm”, a declarat liberalul, citat de News.ro.

Totodată, ministrul s-a declarat „convins” că social-democraţii vor vota împotriva moţiunii simple, care va fi dezbătută astăzi în Camera Deputaţilor.

Amintim că Marcel Ciolacu a declarat, vineri, 4 februarie, că parlamentarii PSD vor vota împotriva moțiunii simple, prin care USR îi cere demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Context

USR a depus, marți seară, 1 februarie, moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL).

„Felul în care a fost gestionat acest subiect a fost unul catastrofal și asta are un impact asupra buzunarelor cetățenilor. Din păcate, liderii coaliției PSD și PNL au continuat cu același leadership în Guvern pe domeniul Energiei. În loc să rezolve problema și să vină cu soluții, au preferat să păstreze aceeași persoană în fruntea ministerului cu toate că deja e foarte clar că și-a cam atins limitele de competență pe acest domeniu”, argumenta Dacian Cioloș, pe 1 februarie.

Activitatea ministrului Energiei a adus critici inclusiv din tabăra social-democraților. La începutul lunii, Mihai Tudose, vicepreședintele PSD, i-a cerut demisia lui Virgil Popescu.

„Sunt un pic decepționat de aceste prestări succesive contondente între și eu sunt convins că domnul ministru face tot ce poate. Din păcate, cam atâta poate. Și, cu declarațiile de azi, cred că e suficient. Cred că ar fi cazul să încercăm și cu altcineva”, a declarat Mihai Tudose, pe 12 ianuarie.

Camera Deputaților sau Senatul poate adopta o moțiune simplă, prin care să își poată face cunoscută poziția cu o privire la o problemă de politică internă sau externă, sau cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.

Procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *