Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Armata Română are nevoie de 4000 de soldați. Campania de recrutare a luat startul


La nivelul structurii de forţe a Armatei României se organizează una dintre cele mai ample campanii de recrutare şi selecţie pentru ocuparea a 4.159 de posturi de soldaţi/gradaţi profesionişti, transmite Ministerul Apărării Naționale(MApN). Aceasta se desfășoară în perioada 2 mai – 16 iunie. 

Astfel, candidaţii care optează pentru dobândirea calităţii de soldat profesionist pot solicita înscrierea în cadrul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector (după caz) pe a căror rază de responsabilitate îşi au domiciliul.

„Alături de ceilalţi militari, SGP au misiunea nobilă de păstrare a integrităţii şi suveranităţii statului, a apărării cetăţenilor ţării. De asemenea, sunt chemaţi în orice situaţie care afectează desfăşurarea normală a vieţii (calamităţi, dezastre naturale sau tehnologice etc.)”, precizează oficialii MApN.

Calendarul de recrutare și selecție a candidaților este următorul:

înscrierea: 2 mai-16 iunie;

evaluarea psihologică, evaluarea capacităţii motrice, interviul: 22 mai-23 iunie;

examinarea medicală: 6-30 iunie;

termenul final de întocmire a dosarelor: 21 iulie.

Adresele centrelor militare pot fi găsite accesând link-urile: www.defense.ro/cariera-recrutare-mapn-ro și pe www.recrutaremapn.ro/contactbir.php.

La acest moment, în România, stagiul militar este opțional. După declanșarea războiului în Ucraina, s-a zvonit că armata ar putea deveni obligatorie, însă, premierul Nicolae Ciucă l-a demontat rapid, precizând că nu se poate susține financiar stagiul militar obigatoriu. Soldaţii şi gradaţii profesionişti pot beneficia, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului Apărării, de: compensaţie lunară pentru chirie, în cuantum de până la 50% din solda lunară; locuinţă de serviciu şi locuinţă de intervenţie, cu scutire de la plata chiriei; mijoacede informare publică internă.

CITEȘTE ȘI:  Armata Română va achiziționa rachete antinavă direct de la Guvernul SUA – PROIECT

Sursă foto: MApN

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW