Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Armata română a început recrutarea rezerviștilor. Câte posturi sunt disponibile

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 16 mai 2023 Etichete: , , , , , , ,

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) organizează, în perioada 22 mai – 30 iunie, o nouă campanie de recrutare şi selecţie pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Sunt disponibile 2.187 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi), în unităţi militare din Bucureşti şi 38 judeţe. 

Candidaţii  care provin din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor şi corespondenţa specializărilor dobândite în viaţa civilă cu armele/serviciile şi specialităţile militare, informează MApN.

Cei interesaţi vor primi  informaţi la centrul militar din județul de reședință  cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecţia, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum şi unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situaţia în care fac obiectul acestei instruiri.

Totodată,  Armata Română se organizează una dintre cele mai ample campanii de recrutare şi selecţie pentru ocuparea a 4.159 de posturi de soldaţi/gradaţi profesionişti, transmite Ministerul Apărării Naționale(MApN). Aceasta se desfășoară în perioada 2 mai – 16 iunie. Detalii puteți afla aici.

Sursă foto: MApN

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW