Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


1.900 de copii ucraineni au depus cereri să se înscrie în sistemul educațional din România

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 15 aprilie 2022

Aproape 2000 – 1.900, mai exact – de copii ucraineni s-au înscris sau au depus cereri să se înscrie, ca audienți, în sistemul educațional din România, a informat vineri, 15 aprilie, Ministerul Educației. 

Dintre cele 1.900 de cereri depuse pentru înscrierea ca audienți, 622 sunt pentru preșcolari și 1.278 pentru elevi.

Totodată, 1.588 de copii au fost deja repartizați/înscriși ca audienți în școli și grădinițe, dintre care 566 de preșcolari și 1.022 de elevi.

Psihologul Radu Leca explica, de curând, pentru Main News, că pentru un minor care a fugit din calea războiului, posibilitatea de a-și continua studiile, chiar și într-o altă țară, îi conferă acestuia șansa de a-și recăpăta echilibrul emoțional.

„Faptul că un copil refugiat, la noi în țară, primește posibilitatea să își continue studiile, reprezintă, din punct de vedere psiho-emoțional, unul din stâlpii de echilibru. Copilul respectiv a fugit de război și și-a văzut, poate, frații și surorile mai mari uciși, și-a văzut părinții despărțiți de război.

El, din momentul în care ajunge să reînvețe lucruri fantastice pentru mintea lui, primește acces la un tip de echilibru. Dacă nu ar urma programele educaționale românești sau, indiferent de țara în care se află, din Basarabia, Germania, Franța, Austria, nu ar mai fi atât de echilibrat emoțional”, a explicat psihologul Radu Leca, pentru Main News.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW