Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Aproape 160 de tone de cereale ucrainene, distruse într-o gară din Polonia, pe fondul protestelor fermierilor

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 26 februarie 2024 Etichete: , , ,

Aproximativ 160 de tone de cereale din Ucraina au fost distruse la o gară din Polonia, în urma unor proteste extinse ale fermierilor. Un oficial ucrainean de rang înalt a descris incidentul de duminică ca fiind un exemplu de „impunitate și iresponsabilitate”, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Fermierii polonezi, care în această lună și-au exprimat nemulțumirile față de ceea ce consideră a fi concurență neloială din partea Ucrainei și reglementările de mediu impuse de Uniunea Europeană, au blocat punctele de trecere a frontierei cu Ucraina și autostrăzile, aruncând cereale ucrainene din vagoanele de tren.

„Aceste imagini arată 160 de tone de cereale ucrainene distruse. Grâul era în tranzit către portul Gdansk şi apoi către alte ţări. Al patrulea caz de vandalism la gările poloneze. Al patrulea caz de impunitate şi iresponsabilitate „, a postat vicepremierul Oleksandr Kubrakov pe X, cu fotografii cu movile de cereale vărsate din vagoane de tren.

Incidentele anterioare de vărsare de cereale din trenuri au avut loc la graniţa cu Ucraina.

”Ştim că protestele care iau forma unor deversări de cereale nu sunt bune”, a declarat ministrul polonez al Agriculturii, Czeslaw Siekierski, într-o conferinţă de presă.

Totuși, el a menționat că, în opinia sa, reacțiile din partea ucraineană față de astfel de evenimente au fost uneori exagerate.

Lidia Kowalska, un reprezentant al poliției din Bydgoszcz, un oraș situat în nordul Poloniei, a informat că incidentul s-a petrecut în satul Kotomierz din apropiere și că produsul răsturnat a fost porumb.

”Detaliile şi circumstanţele sunt investigate. La 09.30 am primit un raport despre cereale care s-au vărsat, s-a dovedit că era de la opt vagoane”, a declarat ea pentru Reuters.

foto: X

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW