Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Alegeri prezidențiale în Rusia / A început votul anticipat în zone din Orientul Îndepărtat, dar și în Ucraina ocupată

By Preda Maria , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 25 februarie 2024 Etichete: , , ,

Votul anticipat pentru alegerile prezidențiale în Rusia a început duminică, în unele zone izolate din Orientul Îndepărtat, dar și în Ucraina ocupată, relatează presa locală, Tass.

Igor Shamraev, vicepreședintele comisiei electorale regionale din Kamchatka, a declarat că aproximativ 30.000 de persoane din regiunea respectivă ar putea vota anticipat, potrivit sursei citate.

Consiliul Federației Rusiei a programat alegerile prezidențiale pentru 17 martie. Comisia Electorală Centrală a Rusiei a decis să extindă perioada de votare la trei zile, de la 15 la 17 martie, fiind astfel primele alegeri prezidențiale de trei zile din Rusia.

129 de mii de alegători sunt așteptați să voteze în Yakutia. Ministerul pentru Situații de Urgență din Rusia și-a informat angajații cu privire la traseele planificate pentru a asigura siguranța membrilor comisiei.

În teritoriul Khabarovsk, votul anticipat a fost organizat, printre alții, pentru locuitorii din zonele greu accesibile, lucrătorii în schimburi, lucrătorii din industria lemnului și din industria minieră și lucrătorii de la stațiile meteorologice.

În Chukotka, peste 4.000 de alegători din zonele îndepărtate și greu accesibile vor participa la votul anticipat. Nikolai Goncharov, președintele comisiei electorale din Districtul Autonom Chukotka, a declarat că membrii comisiilor electorale ale secțiilor de votare vor ajunge în aceste zone cu elicopterul și cu vehicule de teren.

Vot anticipat și în regiunile ocupate din Ucraina

Potrivit Tass, votul anticipat pentru alegerile prezidențiale din Rusia a început și în regiunile ocupate din Ucraina. În Zaporojie, oamenii care locuiesc în apropierea liniei de front și militarii vor fi primii care vor vota. Pentru a-și putea exercita votul, alegătorii trebuie să prezinte pașapoarte rusești sau ucrainene la secțiile de votare.

La doi ani de la marcarea invaziei Rusiei în Ucraina, Putin a demarat organizarea de alegeri, cu scopul de a-și certifica ocupația.

Autoritățile electorale ruse au anunțat că au înregistrat peste 4,5 milioane de alegători în cele patru regiuni anexate de Kremlin în septembrie 2022 pentru alegerile prezidențiale din martie. Potrivit acestora, cel mai mare număr de alegători din „noile regiuni rusești” a fost înregistrat în Donețk – 1,97 milioane de alegători.

Sursă foto: Pixabay

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW