Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Aproape 6.700 de elevi au lipsit de la prima probă a Evaluării Naționale

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 14 iunie 2022

Aproape 6.700 de elevi au lipsit de la prima probă a Evaluării Naționale, Limba și literatura română, care s-a desfășurat marți, 14 iunie. Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, au fost prezenți 148.891 absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 6.668 de absolvenți.

Doi absolvenți au fost dați afară din sală, pentru tentativă de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

A doua probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 16 iunie. Apoi, vineri, 17 iunie, se va desfășura și ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă).

„Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, precizează Ministerul Educației.

Amintim că rezultatele vor fi anunțate anonimizat, fiind folosite coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite acestora, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW