Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


ANPC anunță controale la furnizorii de energie electrică


Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat marți, 20 septembrie, că demarează mai multe controale, în contextul în care a crescut numărul de reclamaţii legate de modul de calculare a facturilor la energie electrică. ANPC subliniază că sunt analizate toate documentele necesare pentru a se putea stabili dacă sesizările sunt fondate sau nu.

Controalele comisarilor ANPC se derulează la furnizorii de energie electrică.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, aceștia verifică modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare în ce priveşte calcularea facturilor emise de aceştia către consumatorul-persoană fizică, în ultima perioadă.

„Menţionăm că, pentru a putea stabili dacă reclamaţiile sunt fondate sau nu, comisarii ANPC analizează cu mare atenţie toate documentele necesare, în fiecare caz în parte”, potrivit sursei citate.

De menționat este că, în cazul unor nemulțumiri privind calcularea facturilor, un prim pas este contactarea operatorului economic care furnizează acest serviciu, după cum amintește ANPC.

În cazul în care informaţiile primite nu sunt satisfăcătoare, consumatorii sunt invitați să completeze formularele de sesizare de pe site-ul instituţiei.

„În cazul în care consumatorii au aviz de deconectare şi se consideră nedreptăţiţi, îi invităm să completeze formularul de sesizare de pe site-ul www.anpc.ro, cu caracter urgent”, conchide autoritatea.

Context

Amintim că ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut apel la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) să îşi facă treaba, în contextul facturilor mari la energie.

În ce privește situația persoanelor fizice, liberalul a evocat și ANPC, care ar putea să intervină în acest caz.

„Fac un apel, cum am făcut şi în luna ianuarie. ANRE să îşi facă treaba, să supravegheze piaţa şi să controleze piaţa, iar la persoane fizice, poate inclusiv Protecţia Consumatorilor să intre peste furnizorii respectivi şi să verifice aceste lucru”, a spus ministrul Energiei.

CITEȘTE ȘI Facturi mari la energie. Popescu, apel la ANRE să îşi facă treaba

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW