Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


ANMCS: Spitalul Județean Piatra Neamț avea nereguli majore în ceea ce privește siguranța personalului și a pacienților

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 noiembrie 2020

Directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătaate (ANMCS), Marius Filip, a declarat că Spitalul Județean Piatra Neamț avea nereguli majore în ceea ce privește siguranța personalului și a pacienților.

Marius Filip a explicat că unii indicatori nu ar fi fost respectați de instituție: nu există responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizați pentru fiecare secție, nu există responsabili care să intervină în caz de incendiu, nu există programe de instruire.

CITEȘTE ȘI: BREAKING Incendiu la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț / UPDATE: 10 persoane și-au pierdut viața

Spitalul nu a intrat în ciclul actual de acreditare, respectiv el este vizat de-abia pentru anul viitor pentru acreditare, dar de la ultima acreditare noi ne-am uitat rapid peste niște rezultate și tocmai în zona în care instituția trebuia să asigure siguranța personalului, inclusiv a pacienților, printr-un plan de prevenire a incendiilor și evacuare a acestora, așa suna indicatorul la vremea respectivă, are patru indicatori cu neconformități, respectiv nu aveau responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizați pentru fiecare secție sau serviciu, nu aveau responsabili de intervenție în caz de incendiu declanșat, nu aveau program de instruire. În fine, la ultima evaluare cam așa se prezentau, din păcate.

Acum, nu știm ce s-a întâmplat acolo. Noi vom ajunge acolo undeva mai după ce se termină anchetele, în momentul în care se mai liniștesc lucrurile și vom reevalua situația din punctul nostru de vedere. În secția ATI, ai în primul rând curent electric și surse de oxigen, iar oxigenul în contact cu orice sursă de flacără sau cu grăsime explodează”, a declarat Marius Filip la Digi24.

Sursa TMSI.RO via Ionuț Săvescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW