Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Andrei Baciu susține că România ar putea ajunge la 17.000 de cazuri pe zi: Este unul dintre scenarii

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 septembrie 2021

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a tras un semnal de alarmă vineri, 24 septembrie, precizând că unul dintre cele mai negre scenarii ale valului 4 arată că România ar putea ajunge și la 17.000 de cazuri de COVID-19 raportate zilnic.

Este unul dintre scenarii. Luna septembrie are poate cel mai mare impact din punct de vedere epidemiologic. Se întâlnesc grupuri de persoane care vin din diverse medii, după concendii, la şcoală. În luna septembrie vorbim de temperaturi care încep să scadă şi activitatea se mută la interior. Sunt variabile care au un impact”, a declarat Andrei Baciu, vineri, la Digi24, citat de News.ro.

Andrei Baciu susține că în spitalele publice din țară aproximativ 70% dintre medici sunt vaccinați, în timp ce 60% dintre persoanele care intră în contact cu pacienții s-au imunizat în fața COVID-19.

Au considerat că această decizie îi ţine în siguranţă. Şi aici intervine partea de fake news. Întregul corp medical din România nu se identifică în totalitate cu corpul ştiinţific care a prelucrat aceste argumente referitoare la vaccin. Nu cred că medicii răspândesc neîncrederea în vaccinare. Maşinăria de fake news este însă puternică şi are un impact foarte mare. Trebuie să contrabalansăm aceste informaţii false. Beneficiile vaccinării le comunicăm şi le transmitem”, a spus secretarul de stat din Ministerul Sănătății.

Secretarul de stat susține că vaccinarea obligatorie în rândul personalului medical „trebuie cântărită foarte serios”.

Când defineşti o astfel de măsură trebuie să vezi ce faci dacă măsura nu este respectată.(…)Este vorba şi de o responsabilitate individuală. Nu trebuie să am un comportament neapărat pentru că aşa mi se spune. Pentru că după doi ani deja absolut oricine cunoaşte pe cineva care a trecut prin boală”, arată Baciu.

CITEȘTE ȘI: Șeful statului susține vaccinarea obligatorie, pentru anumite categorii de persoane

Autoritățile au anunțat vineri, 24 septembrie, 7.116 cazuri de coronavirus, depistate în ultimele 24 de ore, dar și 145 de decese asociate Covid, inclusiv unul la categoria de vârstă 20 – 29 de ani. În spitale, sunt internați 9.476 de bolnavi, dintre care 1.116 în secțiile ATI. 255 sunt minori, 239 fiind internați în secții și 16 la ATI.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW