Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ancheta în cazul azilului din Mureș, preluată de DIICOT

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 28 iulie 2023

Ancheta în cazul azilului pentru persoane adulte cu dizabilități din localitatea Bărdeşti, judeţul Mureş, unde beneficiarii erau cazați în condiții inumane, a fost preluată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT au anunțat vineri, 28 iunie, că au fost sesizați în urmă cu o zi de Prefectura Judeţului Mureş cu privire la situaţia înregistrată la un azil din localitatea Bărdeşti.

„Cauză a fost înregistrată pe rolul DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi de drept”, a transmis Biroul Informare și Relații Publice al DIICOT.

Centru pentru Resurse Juridice a anunțat joi, 27 iulie, că a descoperit că beneficiarii Centrului de îngrijire şi asistenţă Căsuţa Lu’ Min din localitatea Bărdeşti, judeţul Mureş erau maltratați, înfometați, bătuți și ținuți în subsol, printre grămezi de moloz și pe saltele pline de fecale, urină și sânge, ba chiar într-o cameră de aproximativ 3 metri pătrați, fără aerisire, fără iluminat, într-un pat. Accesul către acest spaţiu era blocat printr-o masă de metal pe care erau aşezate cărămizi. Mai multe detalii, aici.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii