Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Anchetă DIICOT după ce minori din centre de plasament au ajuns la spital intoxicați cu droguri

By Preda Maria , in Fara categorie , at 23 noiembrie 2023

DIICOT a efectuat joi 4 percheziții domiciliare pe raza județului Bihor, într-o acțiune vizând săvârșirea infracțiunilor de deținere și oferire de droguri de mare risc, îndemnul la consumul de droguri de mare risc, trafic de minori, act sexual cu un minor și efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit cercetărilor, pe parcursul anului 2023, doi suspecți au comercializat și au oferit cu titlu gratuit unor consumatori din județul Bihor, inclusiv minori cu o situație materială precară sau instituționalizați în centre de plasament, diferite cantități de droguri de mare risc.

În octombrie 2023, făptuitorii au racolat trei persoane vătămate minore, respectiv 15, 16 și 17 ani, dintre care două provenind dintr-un centru de plasament, pe care le-au transportat și găzduit într-un apartament unde le-au furnizat droguri de mare risc, pulbere cristalizată (3-CMC), cu titlu gratuit.

Mai mult, suspecții au determinat două dintre persoanele minore să întrețină relații sexuale cu aceștia, contra unor sume de bani sau a unor cantități de droguri.

După revenirea minorilor în centrul unde erau cazați, doi dintre aceștia au acuzat stări de rău și au ajuns la spital, la solicitarea DGASPC. Aceștia prezentau simptomele unei intoxicații acute cu substanțe psihoactive.

În aceeași lună, persoanele suspectate au oferit altor minori cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și cristal).

Audierile sunt în curs și se desfășoară la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Bihor și suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale.

Conform comunicatului DIICOT, persoanele cercetate beneficiază de prezumția de nevinovăție pe întreg parcursul procesului penal.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW