Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


ANAF îi scoate la licitație terenurile fostului director al Poștei Române, condamnat la închisoare pentru corupție

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 30 mai 2022

Agenția Națională de Administrare Fiscală va organiza pe data de 17 iunie primele licitații pentru valorificarea a șase terenuri, evaluate la 8,8 milioane de lei, ale fostului director al Poștei Române, Mihai Toader, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru fapte de corupție.  

„Pe lângă combaterea evaziunii fiscale și creșterea gradului de colectare voluntară, ANAF își propune și să recupereze sumele stabilite ca prejudiciu de către instanțe în dosarele penale”, a declarat președintele ANAF, Ovidiu Heiuș.

De la începutul anului, din valorificarea bunurilor sechestrate ca urmare a dosarelor penale, ANAF a reușit să recupereze aproximativ 60 milioane de lei.

Ani grei de detenție pentru fostul director al Poștei

Mihai Toader a fost a fost condamnat definitiv în anul 2015 de către Curtea de Apel București la 8 ani si șase luni de închisoare, fiind găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la spălarea banilor.

Potrivit HotNews.ro, fostul director al Poștei Române, alături de alți trei funcționari condamnați la rândul lor, trebuie să achite companiei suma de 6,58 milioane de euro, cu dobânda legala aferentă de la data comiterii și până la achitarea integrală a debitului.

In decembrie 2014, procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecata pe Dan Mihai Toader, Emanoil Lepădatu, Andrei Marinescu si Vasile Barbuleț, toți fiind acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 2008, Mihai Toader și ceilalți trei funcționari au implicat Poșta Română în achiziția unor produse informatice de la o firmă din Cipru la un preț supraevaluat de 12 ori, în lipsa fondurilor proprii aferente și fără îndeplinirea în totalitate a obligațiilor contractuale de către furnizor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *