Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Ana Birchall: Numai la SIIJ-ul doamnei Florea și a susținătoarei Savonea găsim așa „procurori ultra specializați”

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 17 ianuarie 2021

După cum Mainnews.ro a scris aici, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) are în lucru de 860 de ori mai multe dosare decât a trimis în judecată. Ana Birchall susține că raportul de activitate al „Secției Speciale” nu justifică fondurile alocate din bani publici. Fostul ministru al Justiției consideră că SIIJ nu ar trebui să investigheze orice tip de infracțiune comisă de un magistrat, deoarece procurorii Secției nu ar avea calificarea necesară, iar acest lucru ar ridica semne de întrebare cu privire la nivelul de competență al parchetului. 

6.024 de dosare penale… doar in 7 dosare penale s-a dispus trimiterea în judecată! Cum se justifica cheltuirea banilor publici cu salariile si cheltuielile administrative ale SIIJ cand raportul lor de activitate arata impresionanta cifra de 7?!! Acesta este adevaratul record al Sectiei Speciale SIIJ ( alias Cooperativa Nufarul) si NU manipularile propagate in spatiul public cum ca fara SIIJ magistratii certati cu legea nu raspund!”, a scris Ana Birchall, pe Facebook.

Fostul ministru al Justiției a precizat că procurorii SIIJ nu au calificarea necesară pentru a ancheta toate tipurile de infracțiuni comise de un magistrat, iar acest lucru ridică semne de întrebare cu privire la competența „Secției Speciale”.

Revin la ce am mai spus: dincolo de toxicitatea existentei in sine a SIIJ, problema este si de competența a SIIJ asa cum a fost modificata de Iordache, Tudorel Toader, Lia Savonea si gasca! De ce o astfel de secție sa investigheze orice fel de infractiuni? Daca un magistrat face un accident de masina de exemplu, ce treaba are profesia de magistrat cu o astfel de infractiune care ar trebui anchetata si solutionata de parchetul competent sa ancheteze o astfel de infractiune si nu de SIIJ, de exemplu!?? Si de cand procurorii SIIJ, cu Adina Florea in frunte, sunt specializati sa ancheteze TOATE tipurile de infractiuni: de la infractiuni de coruptie, de crima organizata, de spalare de bani, de omor, la infractiuni informatice, infractiuni de violenta domestica sau de circulatie pe drumurile publice ca sa enumar numai cateva?? Numai la SIIJ-ul doamnei Florea si a sustinatoarei Savonea gasim asa „procurori ultra specializati”, cum nu mai e nicaieri in lume, capabili si bine pregatiti profesional sa ancheteze orice tip de infractiune!!!!

P.S. Are sens sa mai întreb ce se mai alege de termenul rezonabil de soluționare??? Sau poate unul din scopurile infiintarii SIIJ a fost tocmai ca dosarele sa ajunga aici unde sa stea cu anii.. cu efectele juridice aferente, inclusiv prescriptia??!!”, a adăugat fostul ministru al Justiției.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Secția Specială are în lucru de 860 de ori mai multe dosare decât a trimis în judecată

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com