Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Ana Birchall îl contrazice pe Stelian Ion: Sunt 900 de procurori, dintr-un total de 2.400, ce ar putea fi numiți la DNA sau DIICOT. Sunteți ministrul zero realizări

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 10 iulie 2021

Ana Birchall arată că ar fi 900 de procurori, dintr-un total aproximativ de 2.400, ce ar putea fi numiți la DNA sau DIICOT, contrazicându-l pe actualul ministru al Justiției. 

Chiar nu înțeleg lamentările publice ale domnului ministru al Justiției Stelian Ion care afirma cu seninătate că nu sunt procurori care să se califice pentru a lucra la DNA si DIICOT. În realitate, cifrele îl contrazic pe domnul Stelian Ion pentru că în România sunt aproape 900 de procurori care dețin grade profesionale de parchet de pe lângă Curte de Apel și de pe lângă Înalta Curte dintr-un total de aproximativ 2400 de procurori”, a scris Ana Birchall, pe Facebook.

Fostul ministru al Justiției consideră că există o posibilitate ca Stelian Ion să nu cunoască cifrele menționate, ceea ce ar fi „foarte grav”, pentru că, după șase luni de mandat, ar trebui să cunoască ce se întâmplă în sistemul judiciar.

Ori domnul Stelian Ion le cunoaște și minte în mod deliberat, manipulând opinia publică desconsiderând astfel inclusiv atribuțiile tuturor judecătorilor de la Înalta Curte de Justiție si Casație”, a adăugat fostul ministru.

În plus, Birchall susține că actualul ministru al Justiției nu făcut nimic în afară de exerciții de imagine personale în cele 6 luni de mandat.

Oare nu vă dă de gândit domnule ministru când toți judecătorii de la Înalta Curte susțin altceva decât sustineți dvs.? Oare nu vă dă de gândit domnule ministru că cifrele reale vă contrazic arătând clar că este o bază de selecție de aproape 900 de procurori astfel încât să se promoveze la DNA și DIICOT procurori care să întocmească rechizitorii într-o manieră profesionistă care să nu ducă la îngroșarea statisticilor și a achitărilor ci la condamnări și la recuperarea prejudiciilor si banilor furați românilor?”, a precizat fostul deputat PSD.

CITEȘTE ȘI: Stelian Ion salută semnalul de alarmă tras de DNA, DIICOT și Parchetul General privind riscul menținerii vechimii la 10 ani pentru selecția procurorilor în cadrul marilor parchete

Redăm, în totalitate, postarea Anei Birchall: 

„Chiar nu inteleg lamentarile publice ale domnului ministru al justitiei Stelian Ion care afirma cu seninatate ca nu sunt procurori care sa se califice pentru a lucra la DNA si DIICOT.
In realitate, cifrele il contrazic pe domnul Stelian Ion pentru ca in Romania sunt aproape 900 de procurori care detin grade profesionale de parchet de pe langa Curte de Apel si de pe langa Inalta Curte dintr-un total de aproximativ 2400 de procurori.
Ori domnul ministru Stelian Ion nu cunoaste aceste cifre, ceea ce este foarte grav pentru ca ar trebui sa le cunoasca si, dupa mai mult de 6 luni, sa aiba habar de ce se intampla in sistemul judiciar.
Ori domnul Stelian Ion le cunoaste si minte in mod deliberat, manipuland opinia publica desconsiderand astfel inclusiv atributiile tuturor judecatorilor de la Inalta Curte de Justitie si Casatie.
Oare nu va da de gandit domnule ministru cand TOTI judecatorii de la Inalta Curte sustin altceva decat sustineti dvs.?
Oare nu va da de gandit domnule ministru ca cifrele reale va contrazic aratand clar ca este o baza de selectie de aproape 900 de procurori astfel incat sa se promoveze la DNA si DIICOT procurori care sa intocmeasca rechizitorii intr-o maniera profesionista care sa nu duca la ingrosarea statisticilor si a achitarilor ci la condamnari si la recuperarea prejudiciilor si banilor furati romanilor?
In 6 luni de zile nu ati facut NIMIC in afara de exercitii de imagine personale!
Sunteti ministrul ZERO realizari!
Apropo, sunt ideile Dvs sau sunteți foarte prost consiliat? Sau amândouă?

P.S. 1 Daca s-ar realiza ce propune Stelica Ion riscam sa avem la DNA sau DIICOT procurori care pana la acel moment au anchetat doar infractiuni de furt simplu, de exemplu. Ori se pune intrebarea legitima: care va fi expertiza acelui procuror sa ancheteze o infractiune de mare coruptie, o inginerie financiara, infractiuni informatice sau de trafic de persoane de exemplu daca tot ce a anchetat pana la acel moment sunt infractiuni simple de furt?? Vrem meritocratie si profesionalism care sa duca la condamnarea celor care au incalcat legea sau vrem procurori care sa intocmeasca rechizitorii care sa fie desfiintate in instante de avocatii inclupatilor??”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 5104 additional Information on that Topic: mainnews.ro/ana-birchall-il-contrazice-pe-stelian-ion-sunt-900-de-procurori-dintr-un-total-de-2-400-ce-ar-putea-fi-numiti-la-dna-sau-diicot-sunteti-ministrul-zero-realizari/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW