Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ambasadorul SUA la București: Vizele românilor nu vor fi eliminate prea curând

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 27 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Noul ambasador american la București, Adrian Zuckerman, a declarat că Statele Unite ale Americii nu vor elimina prea curând vizele pentru români.

Diplomatul a precizat că rata de respingere a vizelor sociale de români pentru Statele Unite ale Americii este de 10%, iar pentru ca vizele să fie eliminate trebuie să fie de 3%.

România și SUA au o relație extrem de bună. O repet, cum am spus în trecut, SUA este cel mai bun prieten al României, au ajutat România la capitolul apărării, la aspecte economice, industriale, chestiuni legate de educație. Nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România. Din păcate, avem o lege care spune că rata de respingere a candidaților trebuie să fie de sub 3% și acum e în jur de 10%. Am vorbit cu președintele Iohannis, care trebuie să vă spun că e singurul președinte care l-a vizitat la Casa Albă pe președintele Donald Trump de două ori și s-au întâlnit și cu alte ocazii, în alte locuri. Le-am promis și președintelui Iohannis și prim-ministrului Orban că vom lucra cu Guvernul pentru a vedea cum putem rezolva aceste lucruri, cum poate fi redusă rata de respingere, ca să ajungă de la 10% la 3% și astfel să se poată ridica vizele pentru România”, a declarat Adrian Zuckerman, pentru Ziaruldeiasi.ro.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/ambasadorul-sua-la-bucuresti-vizele-romanilor-nu-vor-fi-eliminate-prea-curand/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 51196 additional Info on that Topic: mainnews.ro/ambasadorul-sua-la-bucuresti-vizele-romanilor-nu-vor-fi-eliminate-prea-curand/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *