Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, convocat la Ministerul de Externe de la Chișinău, după presupusele acțiuni de spionaj ale unei grupări din Moscova

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Republica Moldova , at 25 iulie 2023 Etichete: , , , ,

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov, va fi convocat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) pentru a i se cere explicaţii privind acţiunile de spionaj ale Federaţiei Ruse în Republica Moldova, informează  Moldpres.

Oficiaii MAEIE au precizat, marți, 25 iulie,că analizează natura şi amploarea acestor acţiuni de spionaj, inclusiv activitatea persoanelor menţionate luni într-o investigaţie jurnalistică, pentru a răspunde adecvat şi prompt situaţiei.

„Considerăm absolut inacceptabile orice acţiuni de spionaj şi ingerinţe străine în afacerile interne ale Republicii Moldova, care reprezintă o sfidare directă la adresa suveranităţii şi securităţii naţionale a statului nostru. Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău va fi convocat la MAEIE pentru a oferi clarificări şi explicaţii cu privire la situaţia creată. În funcţie de dezvoltările ulterioare, autorităţile Republicii Moldova vor analiza mai multe opţiuni de reacţie”, a anunţat MAEIE, potrivit sursei citate.

Preşedinta Maia Sandu a declarat că serviciile speciale cunosc aceste informaţii şi vor veni şi cu soluţii pentru această problemă, transmite Radio Chişinău.

Un post de televiziune din Republica Moldova a publicat, luni, 24 iulie, o investigaţie jurnalistică privind existenţa unui sistem de recepţie pe acoperişul Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău. Totodată, au fost prezentate mai multe persoane care ar fi implicate în acţiuni de spionaj în Republica Moldova, potrivit sursei citate.

După declanșarea războiului Rusia-Ucraina, Republica Moldova a reclamat mai multe acțiuni de destabilizare, amenințări la adresa securității naționale și a cerut sprijin diplomatic de la Uniunea Europeană, pentru a le contracara.

CITEȘTE ȘI: Serviciul de Informații din Republica Moldova anunță că a destructurat o rețea de spionaj

Sursă foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW