Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ambasadorul rus la București, laude pentru AUR: A început să vorbească cu voce tare despre interesele naționale

By Vîrban Robert , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 22 iunie 2023 Etichete: , , ,

Partidul extremist AUR, singura formațiune din Parlamentul României care de la declanșarea războiului asupra Ucrainei a adoptat poziții clare pro-ruse, a ajuns să fie lăudat chiar de către ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin.

Într-un interviu acordat pentru agenția guvernamentală de presă Tass, Valeri Kuzmin, cunoscut pentru declarațiile sale belicoase, a lăudat formațiunea extremistă condusă de George Simion pentru opoziția față de SUA, principalul partener strategic și practic cea mai importantă ancoră de securitate a țării României.

„Există un consens pro-atlantic și proeuropean destul de larg în elita politică românească, nu există probleme aici, dar dacă conducerea politică adoptă o poziție neprietenoasă față de Rusia, atunci există și alte opinii în societate. La ultimele alegeri parlamentare, Alianța naționalistă pentru Unirea Românilor a reușit să treacă pe neașteptate, în timp ce în cercurile politice ale României deja se vorbea deschis despre necesitatea de a se supune voinței noului hegemon neocolonial – SUA, acest partid a început să vorbească cu voce tare despre interesele naționale”, a declarat Valeri Kuzmin.

Intrat în Parlament în urma alegerilor desfășurate la finele anului 2020, profitând printre altele de falsurile promovate de propaganda rusă, AUR nu a promovat absolut nicio inițiativă notabilă care să schimbe în bine soarta românilor, remarcându-se în schimb prin scandaluri cu alți parlamentari, dar și prin faptul că au promovat de la tribuna legislativului cele mai odioase falsuri, care nici măcar nu merită amintite.

În același timp, parlamentarii acestei formațiuni extremiste au făcut cum au putut ei mai bine jocurile Federației Ruse, stat care reprezintă la această oră cea mai importantă amenințare de securitate pentru România, fapt evidențiat și în Strategia Națională de Apărare. Au atacat Uniunea Europeană cum au putut, unii dintre ei militând fățiș pentru ieșirea țării din această organizație și au încercat să diabolizeze Ucraina pentru a justifica agresiunea rusă.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii