Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ambasadorii României și SUA la Chișinău, în centrul unui fake news lansat de un deputat PSRM

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 noiembrie 2020

Campania electorală în Republica Moldova pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale este în toi, în spațiul mediatic fiind lansată o campanie de știri false în sprijinul candidatului pro-rus Igor Dodon.

Vineri, după ce Renato Usatîi, clasat pe locul 3 cu 16,9% din voturi, a anunțat că nu-l va susține pe Igor Dodon în turul al doilea, deputatul PSRM Bogdan Țîrdea a acuzat pe pagina personală de Telegram că primarul orașului Bălți ar fi luat această decizie după ce ar fi fost presat în cadrul unor întâlniri cu ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan, și cu cel al României, Daniel Ioniță.

Țîrdea, unul dintre apropiații lui Dodon, a publicat și un set de fotografii care ar reprezenta „dovada” vizitei lui Usatîi la Ambasada SUA. Numai că, în imaginile prezentate, persoanele sunt îmbrăcate foarte lejer, de vară, iar copacii au frunzele verzi, în condițiile în care temperatura maximă a zilei la Chișinău a fost de 13 grade celsius.

Minciuna preluată imediat de presa socialistă

La scurt timp după ce Țîrdea a lansat în spațiul public această dezinformare, publicațiile apropiate Partidului Socialiștilor au preluat imediat subiectul. De asemenea, fake news-ul a fost difuzat și de site-ul televiziunii Publika TV, deținută de Vladimir Plahotniuc.

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 34896 more Information to that Topic: mainnews.ro/ambasadorii-romaniei-si-sua-la-chisinau-in-centrul-unui-fake-news/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *