Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alstom va furniza trenurile pentru Magistrala 5 Drumul Taberei. Curtea de Apel a respins contestațiile CAF și CRRC

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Compania franceză Alstom va furniza până la 30 de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei. Curtea de Apel București a respins miercuri definitiv contestațiile formulate de compania spaniolă CAF și cea chineză CRRC.

Procedura inițiată de Metrorex prevede că într-o primă etapă vor fi achiziționate 13 trenuri, compania având posibilitatea să solicite suplimentarea contractului cu alte 17 trenuri.

Valoarea estimată a contractului pentru 13 trenuri este de 520 milioane lei fără TVA, respectiv 1,2 miliarde lei fără TVA pentru de 30 trenuri.

Potrivit caietului de sarcini, capul de serie ar trebui să sosească în maxim doi ani de la semnarea contractului, iar întregul lot de 13 trenuri în 3 ani și jumătate. Cele 17 trenuri suplimentare vor fi livrate după trei ani și 10 luni de la data în care Metrorex își va exprima opțiunea de suplimentare.

În prezent pe Magistrala 5 Drumul Taberei circulă rame Bombardier luate de pe magistrale 1 și 3, astfel încât intervalul de succedare este în cel mai bun caz de 6 minute.

După sosirea noilor trenuri, sistemul de automatizare și siguranță a traficului, montat tot de Alstom, va putea funcționa la capacitatea de proiectare, astfel încât intervalul se succedare va putea scădea până la 90 de secunde.

În prezent, ramele de metrou Alstom circulă pe magistralele din Paris, Amsterdam, Shanghai Sydney, Singapore, Buenos Aires, Barcelona și Budapesta.

CITEȘTE ȘI: Înainte de inaugurare, metroul din Drumul Taberei a circulat pe la DNA | Povestea scandalului de corupție din jurul achiziției de trenuri pentru magistrala 5

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *