Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alpinistul Zsolt Torok, decorat post-mortem de președintele Iohannis

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 20 august 2019 Etichete: , , ,

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de decorare post-mortem cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler alpinistului Zsolt Torok.

„În semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru importantele performanțe sportive obținute de-a lungul timpului, pentru determinarea și pasiunea cu care și-a desăvârșit poziția de alpinist la nivel național și internațional, precum și pentru contribuția semnificativă adusă sportului românesc, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler alpinistului Zsolt Torok”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Zsolt Torok și-a pierdut viața în Munții Făgăraș

Alpinistul român Zsolt Torok și-a găsit sfârșitul în Munții Făgăraș, în urma unui accident.

Alpinistul a fost dat dispărut la Poliție de către soția sa, după ce aceasta l-a sunat timp de trei zile și nu a reușit să dea de el. Salvamont Sibiu a anunțat, sâmbătă, că Zsolt Torok a fost găsit decedat în Munții Făgăraș, în zona vârfului Negoiu.

Alpinistul în vârstă de 45 de ani a fost un profesionist în domeniu. Cu o experienţă de 30 de ani, Torok are cinci vârfuri cucerite în Himalaya și are atinse mai multe premiere naționale și internaționale

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *