Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dragnea cere anularea sentinței, în timp ce își pregătește strategia pentru a solicita eliberarea condiționată

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 12 ianuarie 2021 Etichete: ,

Fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, a depus o nouă cerere de revizuire la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Procesul începe marți. În următoarea perioadă, Dragnea va putea cere să fie eliberat condiționat.

La termenul de marți, judecătorii vor analiza, în primul rând, dacă solicitarea lui Liviu Dragnea, de revizuire a sentinței, respectă condițiile pentru a fi discutată pe fond.

Când ar putea ieși Dragnea

Pentru a putea cere eliberarea condiționată, Liviu Dragnea trebuie să execute cel puțin doi ani și patru luni, din care se scad zilele câștigate ca urmare a muncii prestate în penitenciar.

Prin urmare, Liviu Dragnea ar putea fi eliberat, cel mai probabil, în prima parte sau la jumătatea acestui an.

CITEȘTE ȘI: Prima eliberare în dosarul care l-a trimis pe Liviu Dragnea după gratii. Fosta șefă de la Protecția Copilului Teleorman a ieșit din închisoare

Vrea la muncă

În paralel, Liviu Dragnea a intentat două noi procese, prin care insistă să îi fie redat dreptul de a munci în timp ce își ispășește condamnarea de 3 ani și 6 luni de închisoare.

O primă plângere a fostului președinte PSD este îndreptată împotriva refuzului judecătorului delegat la Penitenciarul Rahova iar cea de-a doua urmărește constarea încălcării dreptului la muncă.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Liviu Dragnea insistă să fie scos la muncă. Avocata sa susținea că este grav bolnav

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *