Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Allen Coliban își cere scuze după ce a mințit în CV

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 noiembrie 2020

Primarul Brașovului, Allen Coliban și-a cerut scuze miercuri, după ce a mințit în CV că ar fi absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Politehnic din București, el fiind de fapt exmatriculat. 

„Sunt absolvent de facultate. Sunt licențiat la Facultatea de Management a Universității Transilvania, Brașov și am urmat timp de 5 ani școlari cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Politehnica București. Așa ar fi trebuit să sune prezentarea educației mele și regret faptul că nu am fost clar în CV-ul meu, de la bun început, pe acest subiect. Îmi cer scuze pentru această greșeală, îmi pare rău dacă v-am înșelat încrederea. Nu pot schimba greșelile din trecut. Tot ce pot face este ca pe viitor să vă demonstrez că sunt într-adevăr diferit de cei care ne-au condus până acum”, a explicat edilul.

Context

În spațiul public s-a aflat despre minciuna din CV-ul noului edil al Brașovului, după ce Traian Rebedea, profesor asociat la Universitatea Politehnica din București, a dezvălui pe pagina personală de Facebook.

„Vai de România fără hoţie – pentru că este o hoţie să minţi că ai o diplomă. Dl. Coliban, aproape 20 de ani aţi minţit că sunteţi absolvent al A&C. Acum ştergeţi repede urmele. Mă întreb dacă un om care minte de 17+ ani este un om nou, care va aduce schimbare reală în România. Şi oare mai este întreg la cap sau este un om frustrat, dacă a trebuit să mintă atâta timp? Vă daţi seama că poate acum află toate rudele şi cunoştinţele sale adevărul”, a scris pe Facebook Traian Rebedea.

În urma acestei dezvăluiri, Allean Coliban și-a corectat CV-ul publicat pe mai multe site-uri, inclusiv pe cel al Senatului, precizând că nu deține diplomă de licență.

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *