Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Alina Gorghiu i-a cerut voalat demisia ministrului Apărării: De principiu, greșești, pleci acasă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 octombrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, consideră că ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a greșit în momentul în care a declarat că singura șansă pentru soluționarea conflictului din Ucraina o reprezintă negocierile dintre NATO și Federația Rusă. Senatorul PNL a mai menționat că, „de principiu”, miniștrii care greșesc trebuie să „plece acasă”. 

Demisia e un act unilateral, decizia îi aparține domnului ministru Dîncu. Din reacțiile venite din spațiul public, nu pare că are un mare apetit pentru demisie”, a declarat președintele interimar al Senatului, în cadrul unei conferințe de presă susținută luni.

În schimb, Alina Gorghiu a subliniat că remanierea unui ministru este în competența premierului Nicolae Ciucă.

Dacă un ministru greșește, nu trebuie să condiționeze de plecarea unui alt ministru din alt partid, de principiu, greșești, pleci acasă(…)Oricât de tentată aș fi să comentez declarații ale unui ministru care a greșit, nu am să o fac, pentru că responsabilitatea liderilor coaliției este să nu pună paie pe foc, ci să încerce să facă această coaliție să meargă”, a declarat președintele senatorilor.

Senatorul PNL a mai menționat că liberalii „au luat act” de discuția de luni, dintre ministrul Apărării și premierul Nicolae Ciucă.

„Vom vedea în ce măsură a înțeles domnia sa ce a provocat cu declarațiile neinspirate pe care le-a avut”, a precizat Gorghiu.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Dîncu, chemat la Guvern: Discuții despre reuniunea NATO și comunicarea publică la nivelul MApN

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW