Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Alina Albu, numită șef la DIICOT

By Dragomir Georgiana , in Justitie Stirile zilei , at 13 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 13 aprilie, decretul pentru numirea Alinei Albu în funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism  pe o perioadă de 3 ani, transmite Administrația Prezidențială.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a transmis președintelui României, Klaus Iohanis, propunerea de numire în funcția de procuror șef al DIICOT a procurorului Alina Albu, după ce la începutul săptămânii a susținut cel de-al doilea interviu pentru ocuparea acestei funcții. Inițial, a primit  aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii(CSM), așa cum Main News a mai relatat.

Cine este Alina Albu

Alina Albu a fost delegată în anul 2019 pe funcția de procuror șef serviciu la Secția de combatere a criminalității organizate din cadrul Structurii Centrale a DIICOT și a candidat pentru funcția de membru la Consiliul Superior al Magistraturii.

Tot anul trecut, Alina Albu a fost decorată de Europol pentru activitatea desfășurată într-un dosar în care autoritățile române au cooperat cu autoritățile europene. „Operațiunea Brooks” a vizat mai multe cărți de patrimoniu furate.

Propunerea Ministerului Justiției pentru funcția de procuror-șef al DIICOT activează în cadrul parchetului încă din anul 2004.

Potrivit informațiilor din presă, Alina Albu a lucrat la dosare de renume, precum crimele de la Caracal, „Academia Infractorilor”, dosarul proxenetului Ion Clămparu sau dosarul „Fast and Furious” (persoane care furau din camioane în timpul mersului).

Sursă foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Comentarii