Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Alianța USR PLUS solicită Guvernului măsuri pentru protejarea cadrelor medicale, după ce trei spitale au devenit focare de infecție cu COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 martie 2020 Etichete: , , ,

Alianța USR PLUS a solicitat Guvernului aplicarea de măsuri urgente pentru protejarea cadrelor medicale, după ce spitalele din Suceava Fălticeni și Floreasca au devenit focare de infecție cu COVID-19.

„Cazurile din Suceava, Fălticeni sau București nu sunt deloc singulare. Lista completă este, însă, cu siguranță mult mai lungă și relevă câteva din problemele grave ale sistemului de sănătate românesc. De la șefi de direcții de sănătate publică și manageri de spital incompetenți, numiți exclusiv pe criterii politice, la lipsa echipamentelor de protecție și a procedurilor ce trebuie respectate pentru circuitul pacienților infectați cu noul coronavirus.”

Alianța USR PLUS consideră că pentru a nu ajunge în situația Italiei, țara noastră trebuie să implementeze măsuri urgente de protecție și testare a personalului medical.

„Pentru ca România să nu ajungă, în foarte scurt timp, în situația Italiei, unde 9% dintre persoanele contaminate sunt cadre medicale, Alianța USR PLUS consideră că se impune adoptarea de urgență a unor măsuri de protecție a acestora. Printre acestea, testarea medicilor și a asistentelor, asigurarea de echipamente corespunzătoare de protecție și stabilirea unor fluxuri diferite pentru pacienții cu coronavirus și ceilalți pacienți.”

Solicitarea USR PLUS a venit în urma descoperirii la Spitalul din Suceava a 72 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus. La Spitalul Floreasca din București șapte cadre medicale sunt în izolare după ce au intrat în contact cu un pacient cu COVID-19. De asemenea, la Spitalul din Fălticeni un medic a fost descoperit infectat cu COVID-19.

Sursa foto: Facebook / USR PLUS

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *