Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Alexandru Rafila: Mâine cel mai probabil ajungem la depășirea cifrei de 2.000 de cazuri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 martie 2020 Etichete: , ,

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că pragul de 2.000 de cazuri de Covid-19 va fi depășit luni. La 2000 de îmbolnăviri, România intră oficial în scenariul patru.

„Nu vreau să inducem o stare de panică, pentru că nu avem motive. Trebuie să ne comportăm în așa fel încât să limităm transmiterea acestei boli. Cazurile noi care apar sunt într-un trend așteptat care va face ca mâine, cel mai probabil, să ajungem la depășirea acelei cifre de 2.000 de cazuri care este considerată pragul pentru nivelul 4 de alertă. S-ar putea întâmpla și marți, dar cred că mai probabil mâine. Dacă avem 1.760 de cazuri, e foarte probabil ca mâine, cel mai târziu poimâine – cel mai târziu o să fie marți, dar cel mai probabil va fi luni – având în vedere că azi am avut 300 de cazuri noi, e un lucru pe care trebuie să-l luăm ca atare și să ne pregătim”, a declarat Alexandru Rafila, pentru Digi24.

Alexandru Rafila a mai adăugat că în acest moment este urgent ca autoritățile să se organizeze pentru „tratarea pacienților în afara spitalelor”, astfel încât să nu se ajungă la suprasolicitarea spitalelor.

Potrivit acestuia, 80% dintre cei diagnosticați fac forme ușoare sau medii de coronavirus, doar 20% fiind forme mai grave sau critice.

România se apropie de scenariul patru

România se apropie cu pași repezi de scenariul al patrulea, care se va declanșa după ce pe teritoriul țării vor fi înregistrate 2000 de cazuri de coronavirus. Numărul de îmbolnăviri crește alert de la o zi la alta, dovadă fiind faptul că în ultimele 24 de ore au mai fost confirmate 308 de pacienți infectați cu Covid-19, bilanțul ajungând astfel la 1 760. Ce presupune asta vezi AICI.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW